Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Carrysonilta uusi vaihtolavajärjestelmä

Valmistaja lupaa, että Carryson-vaihtolavajärjestelmän avulla 1000 kg:n kuorma nousee maasta vaunun kyytiin napin painalluksella ilman ulkoista nostokalustoa. Koneet ja tarvikkeet kulkevat työmaille työntekijöiden mukana tavallisen henkilöauton perässä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi suomalaisinnovaatio Carryson on patentoitu vaihtolavajärjestelmä pienkuljetuksiin. Ensimmäiset myyntimallit ovat henkilöauton perässä kulkeva jarrullinen Carryson 1350 e -vaunu sekä kolmen eurolavan kokoinen teräsrakenteinen vaihtolava.

Valmistajan mukaan tukevarakenteinen peruslava ratkaisee monia kuljetuspulmia. Lavalla moottorikelkat, täryttimet tai raskaat klapikoneet nousevat turvallisesti Carryson-vaihtolavavaunun kyytiin vaunuun integroidun sähkövinssin vetämänä. Vaunun akku latautuu automaattisesti kuljetusten aikana vetävästä ajoneuvosta.

“Yksi ihminen pystyy hoitamaan jopa 1000 kilon kuorman turvallisesti vaunun kyytiin ja maahan työmaalla”, Carrysonin Taisto Kauppinen kertoo.

Vaunun oma sähkövinssi paitsi nostaa kuorman napin painalluksella lavalle, myös vetää purettaessa lavan maahan saakka. Vetoautoa ei tarvitse liikuttaa pois kuorman alta. Uusi innovaatio on myös vetoaisan päällä tykkitornin tapaan 140 astetta kääntyvä kuormain. Sen ansiosta vaunuun lastattavan tai purettavan kuorman ei tarvitse olla samassa linjassa vaunun kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuorman painopisteen sijaintikaan ei ole valmistajan mukaan ongelma, sillä lavan paikkaa voi vaihdella pituussuunnassa vapaasti. Kun sähkövinssi on vetänyt kuorman oikeaan kohtaan lavalla, palautuu kuormattava lava vaimennetusti vaaka-asentoon ja aisapaino asettuu kohdallaan.