Logsetin vuoden 2018 liikevaihto oli yrityksen historian paras

Vuonna 2018 Logset Oy:n liikevaihto nousi ennätykselliseen 40.128 miljoonaan euroon ja liikevoitto 1,671 miljoonaan euroon. Yrityksen historian parasta tulosta pohjustivat Logsetin tuotteiden kysynnän jatkuminen Euroopassa sekä voimakas kasvu Venäjän sekä Etelä-Amerikan markkina-alueilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hakkuulaitteiden kysyntä ylitti kaikki odotukset, ja kiinnostus hybridiharvesteria kohtaa kasvoi entisestään. Kuormatraktorit säilyivät myynnin kivijalkana. Kuluneen vuoden aikana yhtiö toi markkinoille myös ensimmäiset Logset-palvelutuotteet, jotka kasvattivat huoltopalveluiden liikevaihtoa. Yrityksen tilauskanta oli tilikauden lopussa ennätykselliset 19,8 miljoonaa euroa (2017: 7,3 miljoonaa euroa).

Viime vuoden aikana Logset panosti kasvun lisäksi myös operatiivisen toiminnan kehittämiseen. Muun muassa hankintatoimen tehostamisen ansiosta materiaalikustannusten osuus liikevaihdosta laski vuoteen 2017 verrattuna. Myös materiaali-. varaosa ja vaihtokonevarastojen kiertonopeus parani merkittävästi, ja varastojen euromääräinen arvo laski edellisvuotta alemmaksi.

”Logsetilla oli erinomainen vuosi. Etenimme lähes kaikilla osa-alueilla suunnitelman mukaisesti ja tulokset ovat sen mukaiset. Kehittyneen operatiivisen toiminnan, ennätyksellisen tilauskannan ja alkuvuonna hyvänä pysyneen kysynnän ansiosta Logset on erinomaisessa asemassa alkavaan vuoteen”, sanoo Logsetin toimitusjohtaja Jussi Malmi.