Renault Trafic - ja Master -pakettiautot uudistuvat

Renaultin tärkeimmät pakettiautomallit Trafic ja Master saavat uutta ilmettä niin ulos kuin sisälle, enemmän varusteita sekä päivityksiä tekniikkaan. Huomioitavaa on, että malliston hinnat pysyvät entisellään. Myös sähköversiot ovat tulossa myöhemmin myyntiin.
Renault Traficia saa 275 eri versiona, pikkubussit mukaan lukien. Uudistuksessa on panostettu moderniin ilmeeseen ja parempaan varusteluun hinnan pysyessä ennallaan.
Renault Traficia saa 275 eri versiona, pikkubussit mukaan lukien. Uudistuksessa on panostettu moderniin ilmeeseen ja parempaan varusteluun hinnan pysyessä ennallaan. Kuva: Timo Rintakoski
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Renault Masterin ilme on nyt aiempaa vahvempi. Moottoreiden tehot ovat kasvaneet ja tehokkain versio kehittää 180 hv tehon ja 400 Nm vääntömomentin. Parhaimmillaan polttoaineenkulutus on pudonnut litran verran sadalla.
Renault Masterin ilme on nyt aiempaa vahvempi. Moottoreiden tehot ovat kasvaneet ja tehokkain versio kehittää 180 hv tehon ja 400 Nm vääntömomentin. Parhaimmillaan polttoaineenkulutus on pudonnut litran verran sadalla. Kuva: Timo Rintakoski

Renault on valmistanut autoja 120 vuoden ajan ja pakettiautot ovat olleet tuotanto-ohjelmassa alusta alkaen. Traficin ja Masterin juuret ulottuvat vuoteen 1980 ja siitä lähtien ko. Malleja on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta. Viime vuonna Traficia ja Masteria myytiin liki 220 000 kappaletta. Euroopan markkinajohtajan tavoitteena on nousta maailman pakettiautomyynnin ykköseksi. Sitä haetaan monipuolistamalla mallistoa mm. tuomalla sähkömoottorit valikoimiin.

Renault Trafic uudistuu ulko- ja sisäpuolelta

Traficin keulailme on uusittu. Henkilöautomainen maski ja C-malliset LED-päiväajovalot kohentavat ulkoista ilmettä. Ohjaamon tummanharmaat verhoilumateriaalit ovat uutta, samoin kojetaulua on päivitetty. Tietoviihdejärjestelmä on joko päivitetty R-LINK Evolution tai kosketusnäytöllä varustettu Media Nav Evolution, joka on Apple CarPlay tai Android Auto -yhteensopiva. Uutta ovat myös laajakulmaiset taustapeilit, etu- ja takatutkat sekä peruutuskamera sekä kuljettajaa avustavat järjestelmät.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Säilytystilaa ohjaamossa on 90 litraa, joista 54 matkustajan istuimen alla. Pitkän tavaran luukulla saadaan parhaimmillaan 4,15 metriä kuljetustilaa. Kuormatilasta löytyy LED-valaistus. Lisäksi tavaratila on pinnoitettu helpommin puhdistettavalla polypropyleenipinnoituksella.

Moottori on päivitetty 2,0 dCi, josta löytyy 120, 145 ja 170 hv tehoversiot. 145 hv versiossa kulutusta on saatu pudotettu 0,6 l/100km. Kaksi tehokkainta moottoria voidaan valita Getragin kuusinopeuksisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla varustettuna.

Traficin alkaen malli L1H1 120hv MT Navi Edition maksaa 32 590 euroa. Vakiovarustukseen kuuluu mm. suomenkielinen navigointi, peruutustutka ja -kamera sekä lisälämmitin ajastimella.

Renault Masterissa enemmän uudistuksia

Master on kokenut Traficia merkittävämmät uudistukset. Ulkoinen ilme on aiempaa vahvempi ja C-muotoiset LED-päiväajovalot tuovat yhteneväisyyttä henkilöautomalliston kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sisutus ja kojelauta sekä ohjauspyörä ovat täysin uusia. Mittaristossa on 3,5” näyttöruutu ja navigaattorin näyttö on integroitu osaksi kojelautaa.

Säilytystiloja on nyt 105 litraa, joista 62 istuimen alla. Löytyy niin ulosvedettä laatikko kuin ns. lentokonepöytätaso. Älypuhelimen langaton lataustaso sekä tabletin/tietokoneen telakka edustavat moderneinta tekniikkaa. Tietoviihdejärjestelmät ovat samat kuin Traficissa. Vakiovarusteisiin kuuluvat nyt kaistavahti, pysäköintitutka takana ja peruutuskamera sekä sivutuuliavustin, automaattiset ajovalot sekä pyyhkimet.

Moottorina on uudistettu 2,3 litrainen cDi. 150 ja 180 hv versiot ovat aina etuvetoisen yhteydessä. 165 hv versio tulee saataville takavetoisen kanssa. Vaihteistona joko kuusinopeksinen manuaali tai puoliautomaattinen vaihteisto.

Masterista on saatavilla lähes 350 eri vaihtoehtoa, sillä tarjolla on kolme korin korkeutta ja neljä pituutta. Tarjolla on myös alustaversiot niin etu- kuin takavetoisina.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Renault Masterin hinnat ovat pysyneet ennallaan. Master L2H2 150 hv MT Navi Editionin hinta on 37 690 euroa.

Myöhemmin tarjolle tulee myös täyssähköinen Master Z.E. Siinä 57 kW sähkömoottori sekä 33 kWh ajoakku, jonka saa ladattua 32A/7,4 kW WallBox-laturilla täyteen kuudessa tunnissa. Todellisen toimintasäteen luvataan olevan noin 120 km.