Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pohjois-Euroopan suurin lehtipuusaha tulossa Akaan yritysalueelle

Akaassa sijaitsevalle Akaa Point -yritysalueelle on suunniteltu merkittävän uuden toimijan, Valoisa Woodin, sijoittumista. Yrityksen edustajat ja Akaan kaupunki ovat kartoittaneet sopivaa aluetta Akaa Pointin 180 hehtaarin yritysalueelta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rakennettavan sahalaitoksen tuotanto myydään lähes kokonaan ulkomaan vientiin. Sahalaitoksessa henkilöstön tarve tulee olemaan 20–25 henkilöä.

"Sahalaitos edustaa alansa huippua ja eroaa kaikin tavoin perinteisestä havupuusahasta. Tällä hetkellä Suomessa haapaa ei jatkojalosteta lainkaan, mikä on meidän erityisalaamme. Lisäksi meillä voidaan käsitellä koivua ja ylisuuria havutukkeja. Neuvotteluja Akaan kaupungin kanssa on käyty hyvässä hengessä alusta asti", kertoo Valoisa Woodin hallituksen puheenjohtaja Jorma Soini.

Valoisa Wood Oy on kesäkuussa perustettu puualan yritys, jonka taustavoimina toimivat kansainvälisen asiantuntijaosaamisen lisäksi yritykset Kärävä Oy, Matti Kontro Oy ja Urjalan Keinukaluste Ky. Valoisa Woodilla on tarve muutaman hehtaarin kokoiselle tontille, jolle sijoittuvat kokonaisuudessaan noin 10 000 neliömetrin suuruiset rakennukset. Niihin lukeutuvat lehtipuusaha, särmälaitos, lämpökeskus, kuivaamot, jatkojalosterakennukset ja varastot.

Akaan kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkisen mukaan Akaa Point -alueen käynnistyminen on koko kaupungin elinvoiman kannalta merkittävä asia. Alueelle on jo suunniteltu Liikenneviraston toimesta pistoraidetta ja raakapuuterminaalia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Puualan jalostustoiminta voisi hyvinkin olla tärkeä osa Akaa Pointin profiilia. Tällä hetkellä neuvotellaan Valoisa Woodin kanssa erilaisista mahdollisuuksista toteutuksen suhteen ja neuvotteluja on käyty todella hyvässä hengessä alusta asti. Tämän tyyppinen uusi liiketoiminta ei ole pelkästään Akaan asia vaan tämä on koko Suomen kannalta merkittävä avaus", sanoo Sarkkinen.

Valoisa Woodin sijoittumiseen on tarkoitus saada päätös tämän syksyn aikana. Akaan kaupunki tiedottaa asiasta lisää lähitulevaisuudessa.