Suzuki Jimny palaa Euroopan markkinoille pakettiautona

Euroopan markkinoilta vähän aikaa poissa ollut Suzuki Jimny tulee takaisin myyntiin kaksipaikkaisena pakettiautona. Samalla sitä mainostetaan luokkansa halvimpana maastoajoon sopivana nelivetona.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Suzuki Jimnyn LCV -pakettiauton sisätilat
Suzuki Jimnyn LCV -pakettiauton sisätilat Kuva: Valmistaja

Jimny poistuminen Euroopan markkinoilta reilu vuosi sitten johtui Euroopan kiristyneistä henkilöautojen päästömääräyksistä. Aidon maasturin kulutus ja hiilidioksidipäästö aiheuttivat Suzukille vaikeuksia EU:n määräämän päästörajan alittamisessa.

Yrityksen lähettämän tiedotteen mukaan uusi Jimny LCV on suunniteltu ammattilaisille työkäyttöön sekä maastoajon harrastajille. Jimnyn muutoksissa on keskitytty tavarankuljetuksiin. Tasalattialla varustetun tavaratilan koko on 863 litraa. Tavaratilan ja ohjaamon välillä on metallinen verkkoväliseinä, joka varmistaa, etteivät kuljetettavat tavarat aiheuta vaaratilanteita kuskille tai matkustajalle.

Turvallisuutta ohjaamossa lisäävät kuljettajan tehtävää helpottavat kaukovaloavustin, jalankulkijatunnistuksella varustettu hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä sekä kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä. Lisäksi jos Jimnyyn törmätään sivulta ja se pyörähtää pystyakselin suhteen tai turvatyynyt laukeavat, autossa on automaattisesti hätäpuhelinkeskukseen yhteyttä ottava eCall-hätäpuhelutoiminto.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suzuki Jimny LCV on uskollinen alkuperäiselle designille. Kulmikkaan korin ulkomitat ovat pysyneet samana ja pysty tuulilasi on lähellä kuljettajaa. Tasainen konepelti varmistaa hyvän näkyvyyden. Kori on kiinnitetty tikapuurunkoon, jonka jäykkyyttä on lisätty ajettavuuden parantamiseksi. Sekä edessä ja takana on jäykkä akseli.

Moottori on kasvanut 1,5-litraiseksi ja suorituskyky on 75 kilowattia (102 hv). Autossa on viisivaiheinen käsivalintainen vaihteisto. Polttoaineen säästämiseksi Jimny on takavetoinen, mutta talvella ja haastavassa maastossa autossa voi kytkeä nelivedon päälle.

Suomessa Jimnyn ennakkomyynti alkoi 14.9.2020, ja ensimmäiset Jimnyt saapuvat Suomeen maaliskuussa 2021. Hinta on alk. 28 990 euroa.

Koneviesti kokeili edellistä Suzuki Jimnyä talvella 2019. Lue kokeilusta Suzuki Jimny on uudistunut, mutta säilyttänyt aidon maastoauton ominaisuudet ja saanut entistä omaleimaisemman ulkonäön KV 4/2019!