Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Log Max -harvesteripäämalliston pienin malli uudistui ja sai uudeksi merkinnäksi 2000T

Kansainvälisillä harvesteripäämarkkinoilla vahvana tekijänä toimiva Log Max on julkaissut uuden mallin. Se korvaa aiemmin malliston pienimpänä mallina olleen 928A-mallin.
Kuva: Log Max
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Log Max -hakkuupäämallistossa kevyin malli on ollut 928A, jota on asennettu useisiin harvennuksiin suunniteltuihin kevyisiin harvestereihin, etenkin Ruotsissa. Uusi Log Max 2000T tulee sen tilalle ja tarjoaa samat kaksisyöttörullaisen tyypin ominaisuudet, kun valmistajan järeämmätkin mallit – malliston suurimmat ovat järkälemäisiä, tela-alustaisiin koneisiin asennettavia malleja.

Uuden 2000T -mallin painoksi ilmoitetaan 430 kiloa ja sen maksimi katkaisuläpimitta on 41 senttiä, syöttörullien maksimin avauman ollessa 33 senttiä. 2000T:n tehokkain käyttöalue on 6-25 senttisten runkojen käsittelyssä, mutta se selviytyy myös toisen harvennuksen tukkirungoistakin. Alustakoneiksi sopivat 6,5-13 tonnin painoiset pyöräalustaiset metsäkoneet, sekä telakaivukoneet. Myös traktoriasennukset ovat mahdollisia.

Edeltävään malliin nähden syöttönopeus on noussut peräti 30 %, ollen nyt maksimissaan 4 m/s. Liikkuvat karsimaterät ovat nyt valuterästä ja liikkuva yläterä vastaa järeämpien mallien ratkaisua. Sahalaitteena on uusi tehokkaampi Log Max Easy Cut, joka 280 bar tasoon nostetun yleisen painetason myötä on selvästi tehokkaampi.