Caterpillarilta itseohjautuvia louhosautoja jälkiasennuksena

Caterpillar muuttaa kaivosyhtiö Rio Tinton louhosautoja itseohjautuviksi. Operaatiolla tavoitellaan turvallisuutta ja tehokkuutta avolouhoksille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Caterpillar ja australialais-brittiläinen kaivosyhtiö ovat sopineet 19 Cat 793F-louhosauton muuttamisesta jälkiasennuksena perinteisistä malleista itseohjautuviksi. Autot tulevat työskentelemään Marandoon rautakaivoksella Länsi-Australiassa. Samalla Cateripillar asentaa koneisiin myös Cat Command -järjestelmän, jonka kautta robottilaivastoa ohjataan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Caterpillar toimittaa vastaavia järjestelmiä Rio Tintolle.

Ensimmäiset autot modifioidaan vuoden 2018 keskivaiheilla, koko projektin odotetaan olevan valmis loppuvuonna 2019. Jatkossa Caterpilllar ja paikallinen maahantuoja WesTrac huolehtivat myös itsenäisesti toimivan kaluston tukitoimista ja hallinnasta.

"Olemme kiitollisia mahdollisuudesta yhteistyöstä Rio Tinton kanssa. Westracin kanssa autamme Rio Tintoa tehostamanaan toimintaansa tehokkaiksi todetuilla koneilamme", kertoo Caterpillarin pintalouhos liiketoiminnan varapresidentti Jean Savage.

Myös Rio Tinton Chris Salisbury on tyytyväinen sopimukseen. "Olemme ylpeitä jo 50 vuotta kestäneestä yhteistyöstämme Caterpillarin kanssa ja erittäin innoissamme avatessamme uuden kappaleen automaatiokehityksessä. Jälkiasennuksina suoritettava projekti vauhdittaa automaattisen laivaston kehittymistä ja tekee työskentelystämme turvallisempaa ja tehokkaampaa."