Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Range Rover juhlii pyöreitä vuosia - 50 vuotta hienostunutta maastoajoa

Range Rover maastoautoa on valmistettu puolen vuosisadan ajan ja sen kunniaksi valmistetaan rajattu määrä juhlamallia, johon on saatavilla perinnevärejä sekä hienoja yksityiskohtia.

Range Rover autojen tuotekehitys alkoi valmistajan tiedotteen mukaan 1960-luvun lopulla, kun Rover -autovalmistajan suunnittelupäällikkö Charles Spencer ’Spen’ King halusi vapaa-ajan maastoautojen markkinoille ajoneuvon, jossa yhdistyisivät Land Roverin maasto-ominaisuudet, sekä Rover -sedanien ajettavuus. Alkuperäinen malli julkaistiin 17.6.1970.

Nykypäivään mennessä Range Rover -mallisto on laajentunut. Siihen kuuluvat vuonna 2005 markkinoille tullut Range Rover Sport, vuonna 2010 debytoinut Evoque sekä sarjassa edellisten väliin sijoittuva Velar (2017). Lisäksi erikoisvarusteltuja malleja toimittaa Special Vehicle Operations -yksikkö.

Valmistajan mukaan Range Rover on ollut maailman ensimmäinen maasturi, jossa on ollut lukkiutumattomat ABS-jarrut vuonna 1989, sekä myöhemmin elektroninen luistonestojärjestelmä (ETC) ja automaattinen elektronisesti ohjattu ilmajousitus, molemmat vuonna 1992. Vuonna 2012 uusin neljäs sukupolvi oli ensimmäinen maasturi, jossa oli itsekantava alumiininen korirakenne. Alumiinirakenne keventää autoa 420 kiloa. Muita virstanpylväitä Range Roverille ovat olleet automaattivaihteisto vuonna 1982, dieselmoottorinen malli 1986, sekä päivitys tikapuurungosta itsekantavaan koriin kolmannen sukupolven Range Rovereihin (2001–2012).

Juhlamalli

Puolen vuosisadan rajapyykkiä juhlistetaan Range Rover Fifty -nimisellä erikoismallilla. Se pohjautuu mallivalikoiman Autobiography -versioon. Juhlaversion valmistus on rajoitettu 1970 yksilöön maailmanlaajuisesti, josta merkkinä on järjestyslukua ilmaiseva laatta keskikonsolissa. Erikoismallissa on Auric Atlas viimeisteltyjä ulkoisia yksityiskohtia sekä käsinkirjoitettuja ”Fifty” merkintöjä ripoteltuna pääntukiin, kojelautaan ja ovien valaistuihin kynnyslistoihin sekä ulkopuolelle muutamiin kohtiin. Juhlamalliin saa myös erikoisvaihtoehdot 22” kevytmetallivanteista. Tunnistettava muotoilu on säilynyt ennallaan. Tutuimpia piirteitä ovat kelluva katto, simpukankuoren muotoinen konepelti, tunnistettava siluetti, sekä keskeytymätön vyötärölinja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Neljän perusvärin (Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba, ja Santorini Black) lisäksi saatavilla on kolme perinneväriä Special Vehicle Operations -yksikön varustelemana: Tuscan Blue, Bahama Gold ja Davos White. Juhlamalleja valmistetaan perinneväreissä vielä rajoitetumpina kappalemäärinä. Kuten tähänkin asti, perinteisten voimalinjojen lisäksi on tarjolla plug-in-hybridi P400e. Samaten autosta löytyy versiot normaalilla ja pitkällä akselivälillä.