Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

MAN-valmistautuu sähköiseen tulevaisuuteen — tarjolla megawatin latausteho

Täyssähkökuorma-autojen laajamittaisemman tuotannonaloituksen valmistelut ovat hyvässä vauhdissa Münchenissä. Ensimmäisen MAN e Truck täyssähkökuorma-auton valmistus on alkamassa suunnitelmien mukaan vuonna 2023.
MAN e Truck kuorma-auto on esitelty ja tuotantolinjalta on valmistunut 20 prototyyppimallia. Sarjatuotanto käynnistyy ensi vuonna ja markkinoille auto tulee vuonna 2024.
MAN e Truck kuorma-auto on esitelty ja tuotantolinjalta on valmistunut 20 prototyyppimallia. Sarjatuotanto käynnistyy ensi vuonna ja markkinoille auto tulee vuonna 2024. Kuva: www.rolandhorn.de

MAN Truck & Bus tehtaan yhteyteen valmistuneen MAN eMobility -keskuksen tuotantolinjalta on valmistunut 20 tulevaisuuden täyssähkökuorma-auton prototyyppiä. Samalla on testattu kuinka samalla tuotantolinjalla voidaan valmistaa sekä täyssähkökuorma-autoja että perinteisellä voimalinjalla varustettuja kuorma-autoja.

”MAN valmistautuu sähköiseen tulevaisuuteen ja muokkaa bändiä kohti kestävämpää ja ekologisempaa liikkumista ja tavarankuljetusta. Meidän järeä täyssähköinen kuorma-auto eTruck rullaa suunnitelman mukaisesti ulos tuotantolinjalta alkuvuodesta 2024. Tällä hetkellä työntekijämme saavat korkeajänniteteknologiakoulutusta ja muokkaamme tuotantoamme päätehtaallamme joustavammaksi”, MAN Trcuk & Busin toimitusjohtaja Alexander Vlaskamp sanoo.

Uudenlaisia prosesseja ja asiantuntemusta

Täyssähkökuorma-autojen laajamittaisempi valmistus vaatii uudenlaisia prosesseja. Verrattuna perinteisellä voimalinjalla varustettuihin kuorma-autoihin, täyssähkökuorma-auto eroaa uusien komponenttien kuten sähkömoottorien ja korkeajännitekomponenttien ja erilaisten kaapelien suhteen. Tuotantotilojen parhaaksi optimoinniksi Münchenin tehtaan tuotantolinjalla valmistetaan rinnakkain sekä täyssähkökuorma-autoja että perinteisellä polttomoottorilla varustettuja kuorma-autoja. Tämä on haaste niin koneille kuin teknologiallekin mutta myös työntekijöille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yli 1700 työntekijää on jo saanut korkeajänniteteknologiakoulutuksen ja vuoden loppuun mennessä luku on jo yli 2 000. Vuoden 2023 loppuun mennessä kaikki työntekijät ja asiantuntijat Münchenin tehtaan tuotannossa ovat täysin päteviä ja valmiita täyssähköautojen sarjatuotantoon.

Monitahoisessa joustavassa tuotantomallissa on tarkoitus alusta alkaen kehittää moduuleista koostuvia komponentteja, erityisesti alustan ja johtosarjojen osalta, joita voidaan käyttää molemmissa konsepteissa: joko perinteisellä voimalinjalla varustetuissa kuorma-autoissa tai täyssähköautoissa ja samalla tuotantolinjalla.
Monitahoisessa joustavassa tuotantomallissa on tarkoitus alusta alkaen kehittää moduuleista koostuvia komponentteja, erityisesti alustan ja johtosarjojen osalta, joita voidaan käyttää molemmissa konsepteissa: joko perinteisellä voimalinjalla varustetuissa kuorma-autoissa tai täyssähköautoissa ja samalla tuotantolinjalla. Kuva: Valmistaja

Pitkän matkan kuljetusliikenteeseen

MAN esitteli uuden sarjatuotantoisen täyssähköisen kuorma-auton toukokuussa Berliinissä. Vuonna 2024 markkinoille tulevan täyssähköisen MAN eTruck kuorma-auton erityinen tekninen yksityiskohta on sen tulevaisuudessa saatavilla oleva suuri megawatin latausteho. Korkea latausteho ja lyhyt latausaika mahdollistavat MANin täyssähköisestä kuorma-autosta työkalun pitkän matkan kuljetusliikenteeseen, tarjoten päivittäisen noin 600-800 kilometrin toimintamatkan.