Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Husqvarnalta tulossa markkinoille kevyt takakahvallinen moottorisaha 540 XP mark III

Markkinoiden kevyiden ammattilaismoottorisahojen valikoima laajenee, kun Husqvarnan uudet 540 XP -mallit saapuvat kauppoihin. Ne tarjoavat viimeisintä teknologiaa nyt myös metsätöihin takakahvaisen version myötä.
Husqvarna on julkaissut ennakkotiedot tulevasta uudistetusta 540 XP -mallistosta. Mark III -mallisarjassa tulee yläkahvaisen mallin rinnalle myös metsäkäyttöön soveltuva takakahvainen malli.
Husqvarna on julkaissut ennakkotiedot tulevasta uudistetusta 540 XP -mallistosta. Mark III -mallisarjassa tulee yläkahvaisen mallin rinnalle myös metsäkäyttöön soveltuva takakahvainen malli. Kuva: Husqvarna

Kevyiden moottorisahojen markkinoilla ovat pohjoismaissa ovat olleet suosittuja kevyet vaakasylinteriset moottorisahat. Niiden käyttöä on lisännyt varsinaisen hakkuutoiminnan koneellistuminen, mikä on suunnannut käyttöä keveyttä ja vähempää tehoa vaativaan suuntaan.

Husqvarnalla on ollut aukko tässä kohtaa mallistoaan, kun puoliammattilaisille suunnattu takakahvallinen Husqvarna 439 -malli jäi pois valikoimasta — saatavana on ollut vain arboristikäyttöön tarkoitettua yläkahvasahoja. Tilanne korjaantuu alkuvuodesta 2023, kun aiemmin vain yläkahvaisena arboristisahana valmistetun T540 XP rinnalle tulee takakahvallinen 540 XP. Samalla molemmat sahat tulevat mark III -malleina, eli myös moottoritekniikka on uudistunut.

Jo aiemmin mallistossa ollut yläkahvallinen T540 XP uudistuu ja saa uusimman Autotune 3.0 -moottorinohjausjärjestelmän.
Jo aiemmin mallistossa ollut yläkahvallinen T540 XP uudistuu ja saa uusimman Autotune 3.0 -moottorinohjausjärjestelmän. 

Uudet mark III -mallit on varustettu uusimmalla Husqvarnan moottorinohjausjärjestelmällä, eli Autotune 3.0 -versiolla. Tehoa sahojen 39 kuutioisessa moottorissa ilmoitetaan olevan 1,9 kW ja vakiona ilman terälaitetta sahat painavat 3,8 kg (T540 XP) ja 4,1 kg (540 XP). Molemmat sahat on varustettu matalaprofiilisella 0.325”/1,1mm SP21G -terävarusteella. Takakahvaiseen malliin on saatavilla vaihtoehtona myös metsäkäyttöön soveltuvampi ja järeämpi 3/8/1,3mm SP93G -terävarustus.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Nämä kaksi uutta sahaa laajentavat tarjontaamme ammattilaisille, jotka haluavat valita ylä- ja takakahvasahojen välillä, joissa on bensiini tai sähkö voimanlähteenä. Takakahvainen versio on myös vaihtoehto maihin, joissa yläkahvasahoja ei ole hyväksytty”, toteaa Husqvarnan tiedotteessa Suomen maamyyntipäällikkö Tuomas Kuivamäki.