Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Samson Agro osti Pichonin lantavaunut

Tanskalainen Samson Agro osti ranskalaisen kilpailijansa Pichonin tehtaineen. Kauppa oli odotettu, sillä Pichonin ajautui maksuvaikeuksiin marraskuussa. Se sai puoli vuotta aikaa etsiä uutta omistajaa. Suomessa Hankkija ja Lantmännen Agro jatkavat kilpailevien lannanlevitysvaunumerkkien myyntiä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Samson keskittyy urakoitsijaluokan lannanlevitysvaunuihin. Pichonin päätuotteet ovat pienempiä, isoille maatiloille soveltuvia liete- ja kuivalantavaunuja. ”Yritykset täydentävät toisiaan tuotteiden, tuotantokapasiteettien ja maantieteellisen sijainnin kannalta”, toteaa Samson Agron toimitusjohtaja Lars Henriksen.

Samsonin tehdas sijaitsee Tanskan Viborgissa, ja Pichonilla on kaksi äskettäin uudistettua tehdasta Ranskassa ja Puolassa. Henriksenin mukaana Tanskan tehdas tarvitsee lisää tilaa lähivuosina, ja koska molemmilla Pichonin tehtailla on tuotantokapasiteetta vapaana, yrityskauppa helpottaa pullonkauloja.

Suomessa myydään sekä Samsonin että Pichonin vaunuja. Jatkossakin Hankkija markkinoi Samson Agro - tuotteita ja Lantmännen Agro puolestaan hoitaa Pichonin jälleenmyynnin.

”Päämiehiltä ei ole tullut tietoa, että esimerkiksi Pichonin brändille olisi tapahtumassa jotain. Myynti jatkuu entiseen tapaah”, Lanmännen Agron myyntijohtaja Anssi Peltola kommentoi Maaseudun Tulevaisuudelle perjantaina.