Traktorit

Tractor of the Year 2021 -valinta lähestyy poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta – katso, mitkä merkit ovat tänä vuonna kisassa mukana

Vuoden Traktori valitaan joulun alla 24:ttä kertaa peräkkäin. Tämänvuotinen kilpailu käytiin poikkeusoloissa, sillä matkustusrajoituksista johtuen valmistajat järjestivät tutustumisen traktorikandidaatteihin osin etänä.
Valmistaja
Massey Fergusonin ehdokas pääsarjaan on kaksoiskytkinvaihteistolla varustettu uusi 8S.265.

Koneviesti kuuluu Tractor of the Year -kilpailun tuomaristoon 25 muusta Euroopan maasta tulevien kollegoiden ohella. Viime vuoden tapaan kilpailussa valitaan voittajat neljässä eri kategoriassa. Tänä vuonna uutta on vallitsevan tilanteen lisäksi myös kilpailun pääyhteistyökumppani – vuosia kestänyt yhteistyö Trelleborgin kanssa päättyi ja nykyisin kilpailua sponsoroi niin ikään rengasvalmistaja BKT.

Koneviestin edustajina tuomaristossa ovat Uolevi Oristo ja Tapio Vesterinen. Voittajat julkistetaan Eima-näyttelyn peruunnuttua 18. joulukuuta digitaalisesti järjestettävässä tilaisuudessa.

Neljä palkintoa

Kuten mainittua, kilpailussa valitaan voittaja neljässä eri sarjassa. Pääsarjan, eli Tractor of the Year -tittelin voitto lienee valmistajien keskuudessa himoituin pysti. Tähän sarjaan osallistuville traktoreille ei ole koko- tai tehorajoituksia, valmistajat osallistuvat kisaan yleensä uusimmilla huippumalleillaan, tänä vuonna pääsarjassa on 9 finalistia.

Best Utility -luokan kriteerit ovat vähintään 70 hevosvoiman teho, enintään 4 sylinteriä ja kokonaispaino enintään 10 tonnia. Best of Specialized -sarjassa kilpailevat viini- ja puutarha- sekä muut erikoiskäyttöön suunnitellut traktorit. Lisäksi kaikki finalistit ovat mukana Sustainable Toty -äänestyksessä, jossa painotetaan kestävää kehitystä edistäviä innovatiivisia ratkaisuja. Kaikkien kilpaan osallistuvien mallien on oltava saatavilla Euroopan markkinoilla vuoden 2021 aikana.

Puolet portaattomia

Tractor of the Year 2021 -kilpailun finalisteista puolet traktoreista on varustettu portaattomalla voimansiirrolla. Kaksoiskytkintekniikkaan pohjautuvilla voimansiirroilla mukana ovat New Holland ja Massey Ferguson, MF:n edustaessa kaksoiskytkintekniikan viimeisintä huutoa.

Virkistävänä poikkeuksena pääsarjaan on saatu mukaan todellinen perusmalli: turkkilaisen Armatracin myyntivaltteja ovat vyörenkaat ja sähköhydraulinen suunnanvaihdin. Pääsarjan toinen perinteisemmällä voimansiirtoratkaisulla varustettu traktori on Case IH Quadtrac, powershiftvaihteistolla varustettu telatraktori on maksimiteholtaan 692-hevosvoimainen peltoveturi.

Palkintojenjakotilaisuutta voi seurata osoitteessa www.totydigital.com/events-toty, tilaisuus alkaa 18.12.2020 kello 16.00 Suomen aikaa.

Lue lisää