Tractor of the Year 2021 -valinta lähestyy poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta – katso, mitkä merkit ovat tänä vuonna kisassa mukana

Vuoden Traktori valitaan joulun alla 24:ttä kertaa peräkkäin. Tämänvuotinen kilpailu käytiin poikkeusoloissa, sillä matkustusrajoituksista johtuen valmistajat järjestivät tutustumisen traktorikandidaatteihin osin etänä.
Massey Fergusonin ehdokas pääsarjaan on kaksoiskytkinvaihteistolla varustettu uusi 8S.265.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pääsarjaan osallistuva Armatrac 1254 Lux CRD4 on turkkilaisvalmistajan huippumalli, jonka 120 hv:n maksimitehon tuottaa Deutz-moottori. Vaihteistossa luotetaan perinteiseen ZF:n mekaaniseen tekniikkaan.
Pääsarjaan osallistuva Armatrac 1254 Lux CRD4 on turkkilaisvalmistajan huippumalli, jonka 120 hv:n maksimitehon tuottaa Deutz-moottori. Vaihteistossa luotetaan perinteiseen ZF:n mekaaniseen tekniikkaan. Kuva: Valmistaja
Vastikään Suomeenkin rantautunut Case IH Vestrum 130 CVX on valmistajan ehdokas Best Utility -kilpaan. Vestrumit on varustettu aina 40 km/h portaattomalla vaihteistolla. 130 on mallistonsa tehokkain traktori.
Vastikään Suomeenkin rantautunut Case IH Vestrum 130 CVX on valmistajan ehdokas Best Utility -kilpaan. Vestrumit on varustettu aina 40 km/h portaattomalla vaihteistolla. 130 on mallistonsa tehokkain traktori. Kuva: Valmistaja
Landinin omistaja on italialainen Agro Tractors, joka omistaa myös McCormickin. Landini valmistaa viini- ja puutarhakäyttöön useita mallisarjoja, löytyypä mallistosta pieni telatraktorikin. Rex 3-080 F:ssä on tason 5 päästömääräykset täyttävä 74 hv:n Kohler-moottori ja 16x16 mekaaninen vaihteisto.
Landinin omistaja on italialainen Agro Tractors, joka omistaa myös McCormickin. Landini valmistaa viini- ja puutarhakäyttöön useita mallisarjoja, löytyypä mallistosta pieni telatraktorikin. Rex 3-080 F:ssä on tason 5 päästömääräykset täyttävä 74 hv:n Kohler-moottori ja 16x16 mekaaninen vaihteisto. Kuva: Valmistaja
Kubotan finalisti Best Utility-sarjassa on nykyisin Suomessakin myytävä M6142-malli. Mainitsemisen arvoista traktorissa on Kubotan omavalmisteinen 8-portainen powershift-vaihteisto.
Kubotan finalisti Best Utility-sarjassa on nykyisin Suomessakin myytävä M6142-malli. Mainitsemisen arvoista traktorissa on Kubotan omavalmisteinen 8-portainen powershift-vaihteisto. Kuva: Valmistaja
Valtran F-sarja ensiesiteltiin Agritechnica 2019 -näyttelyssä Keski-Euroopan viinitarhoilla tarvittavien traktorien luokkaan. Best of Specialized -finalisti on malli F105, jonka FPT-moottori tuottaa 103 hv. Suunnanvaihtaja on hydraulinen, vaihteita mekaanisessa vaihteistossa on 24x12. Traktorin valmistaa kokonaisuudessaan alihankkija.
Valtran F-sarja ensiesiteltiin Agritechnica 2019 -näyttelyssä Keski-Euroopan viinitarhoilla tarvittavien traktorien luokkaan. Best of Specialized -finalisti on malli F105, jonka FPT-moottori tuottaa 103 hv. Suunnanvaihtaja on hydraulinen, vaihteita mekaanisessa vaihteistossa on 24x12. Traktorin valmistaa kokonaisuudessaan alihankkija. Kuva: Valmistaja

Koneviesti kuuluu Tractor of the Year -kilpailun tuomaristoon 25 muusta Euroopan maasta tulevien kollegoiden ohella. Viime vuoden tapaan kilpailussa valitaan voittajat neljässä eri kategoriassa. Tänä vuonna uutta on vallitsevan tilanteen lisäksi myös kilpailun pääyhteistyökumppani – vuosia kestänyt yhteistyö Trelleborgin kanssa päättyi ja nykyisin kilpailua sponsoroi niin ikään rengasvalmistaja BKT.

Koneviestin edustajina tuomaristossa ovat Uolevi Oristo ja Tapio Vesterinen. Voittajat julkistetaan Eima-näyttelyn peruunnuttua 18. joulukuuta digitaalisesti järjestettävässä tilaisuudessa.

Neljä palkintoa

Kuten mainittua, kilpailussa valitaan voittaja neljässä eri sarjassa. Pääsarjan, eli Tractor of the Year -tittelin voitto lienee valmistajien keskuudessa himoituin pysti. Tähän sarjaan osallistuville traktoreille ei ole koko- tai tehorajoituksia, valmistajat osallistuvat kisaan yleensä uusimmilla huippumalleillaan, tänä vuonna pääsarjassa on 9 finalistia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Best Utility -luokan kriteerit ovat vähintään 70 hevosvoiman teho, enintään 4 sylinteriä ja kokonaispaino enintään 10 tonnia. Best of Specialized -sarjassa kilpailevat viini- ja puutarha- sekä muut erikoiskäyttöön suunnitellut traktorit. Lisäksi kaikki finalistit ovat mukana Sustainable Toty -äänestyksessä, jossa painotetaan kestävää kehitystä edistäviä innovatiivisia ratkaisuja. Kaikkien kilpaan osallistuvien mallien on oltava saatavilla Euroopan markkinoilla vuoden 2021 aikana.

Puolet portaattomia

Tractor of the Year 2021 -kilpailun finalisteista puolet traktoreista on varustettu portaattomalla voimansiirrolla. Kaksoiskytkintekniikkaan pohjautuvilla voimansiirroilla mukana ovat New Holland ja Massey Ferguson, MF:n edustaessa kaksoiskytkintekniikan viimeisintä huutoa.

Virkistävänä poikkeuksena pääsarjaan on saatu mukaan todellinen perusmalli: turkkilaisen Armatracin myyntivaltteja ovat vyörenkaat ja sähköhydraulinen suunnanvaihdin. Pääsarjan toinen perinteisemmällä voimansiirtoratkaisulla varustettu traktori on Case IH Quadtrac, powershiftvaihteistolla varustettu telatraktori on maksimiteholtaan 692-hevosvoimainen peltoveturi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Palkintojenjakotilaisuutta voi seurata osoitteessa www.totydigital.com/events-toty, tilaisuus alkaa 18.12.2020 kello 16.00 Suomen aikaa.