Tapahtumat ja yritykset

Conexpo-näyttelyssä esillä oli myös renkaita ja tarvikkeita

Amerikan mantereen suurin rakennuskonenäyttely Conexpo sisältää nähtävää kokonaisista koneista komponentteihin. Oman mausteensa tuovat erilaiset rengastuotteet.
Arto Turpeinen
BKT houkutteli kävijöitä osastolleen monsteriautolla. Yritys esitteli täyden valikoiman eri kohteisiin soveltuvia renkaita. Earthmax-mallisarja on suunnattu etenkin dumppereihin. Mielenkiintoa herätti myös EM 936 Super, joka on tarkoitettu pyöräalustaisiin kaivinkoneisiin ja kurottajiin. Leveyttä on koosta riippuen kasvatettu 8–10 %, mikä vaikuttaa etenkin vakauteen.

Massiivisissa konenäyttelyissä päähuomio helposti kiinnittyy suurin koneisiin ja näyttäviin osastoihin. Mukana on kuitenkin runsaasti näytteilleasettajia myös komponenttipuolelta. Las Vegasissa järjestetyssä Conexpossa esillä oli myös rengasvalmistajia ja erilaisia tarvikkeita kauppaavia yrityksiä. Selkeä trendi on, että myös perinteiset rengasvalmistajat laajentavat reviiriään kokonaisvaltaiseen suuntaan. Pelkän kumin tuottaminen ei enää riitä, vaan asiakkaille pyritään kehittämään erilaisia lisäpalveluita, kuten reaaliaikaista paineenmittausta ja muita turvallisuuteen liittyviä oheistuotteita. Vaikka kumitassut jäävät helposti huomiolistalla häntäpäähän, niin renkaan räjähtäminen pysäyttää matkanteon samalla sekunnilla. Rengasvalinnalla on suuri vaikutus myös käyttökuluihin ja huollon kokonaiskustannuksiin. Etenkin pohjolan erittäin vaihtelevissa olosuhteissa rengasvalintaan ja valikoimaan on syytä kiinnittää erityistä huomiota.

Katso myös Lisämateriaali-osiosta video Conexpon näyttelymeiningistä!

Lue lisää