Englannista kotoisin oleva Ian Knibbs päätyi Suomeen metsuriksi – mies arvostaa työtä ulkoilmassa

Kurussa asuva monitoimimetsuri Ian Knibbs työskentelee monitoimimetsurina Suomessa. Englannin Newcastelesta kotoisin oleva Knibbs on oppinut sujuvan suomenkielen Savon Ammattiopissa, ja on aiemmin tehnyt töitä metsäkoneenkuljettajana. 40-vuotiaan metsurin työkaluina ovat moottori- ja raivaussahat sekä arboristin käsityökalut kiipeilyvarustuksineen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Miksi kiinnostuit muuttamaan Suomeen?

Olin opiskellut englantilaisessa ammattikoulussa metsuriksi, mikä sisältää siellä myös arboristiopinnot. Sen jälkeen sain työpaikan erään suuren maatilan metsien ja karjan hoitajana Scillyn saarella, Lounais-Britanniassa. Lehmien hoitaminen ei innostanut ja näin brittiläisessä metsäalan lehdessä ilmoituksen, jossa esiteltiin mahdollisuutta tulla Suomeen opiskelemaan metsäkoneenkuljettajaksi. Niinpä 2007 päätin lähteä tulla opiskelemaan kansainväliselle linjalle Kuruun.

Miksi työskentelet nyt monitoimimetsurina?

Työskentelin Kurussa suorittamani metsäalan perustutkinnon ja metsäkoneenkuljettajakoulutuksen jälkeen lähiseudulla metsäkoneenkuljettajana. Vähitellen koin työn stressaavan pakkotahtiseksi ja halusin siirtyä takaisin alkuperäiseen ammattiin ja ulkona työskentelyyn. Nyt teen sekä metsänraivauksia että normaaleja metsurin hakkuita ja arboristitöitä kurulaisen metsäpalveluyrittäjän palkkalistoilla. Työni mielenkiintoa lisäävät haastavien puiden kaadot. Suomessa puut ovat pitkiä ja vähäoksaisia, Englannissa puut ovat oksaisia, lyhyitä sekä valtavan paksuja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mitä alalle haluavan pitää huomioida?

Kaikilla säillä pitää olla valmis työskentelemään – niin pakkasessa lumessa kahlaten, kuin kuumassa kelissä vaikkapa kaupunkialueilla. Työssä seurana ovat ötökät, kesällä hyttyset ja syksyllä hirvikärpäset. Talvisin on paksun lumen aikaan varauduttava myös lomautuksiin. Itse en näitä työn varjopuolia kunnolla enää edes havaitse, minä vaan laitan kypärän päähän ja vedän sahan käyntiin!

Lue artikkeli myös maarakennusalan yrittäjästä Janne Leppäsestä (KV 4/2021):

Maarakennusalan yrittäjä Janne Leppänen tykkää työstään