Valtra esitteli täysin uuden traktorimalliston − uusi Q-sarja sijoittuu tehoiltaan ja kooltaan T- ja S-sarjojen väliin

Valtra esitteli lehdistötilaisuudessaan uuden Q-sarjan. Suolahdessa valmistettava uutuusmallisto sijoittuu kokonsa ja tehonsa puolesta jo mallistossa olevien T- ja S-sarjojen väliin, Q-sarjassa on viisi mallia, joiden tehot ovat 230−305 hevosvoimaa.
Uusi Q-sarja käsittää viisi eri mallia, joiden maksimitehot ovat 230-305 hevosvoimaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valtran Q-sarjassa nähdään merkkiin kauan odotettu Agcon portaaton voimansiirto, joka on Q-sarjan ainut vaihteistovaihtoehto. Vaihteistossa on kaksi mekaanista aluevaihdetta.

Moottorina käytetään Agco Powerin 7,4-litraista kuutosta, tehoa malliston suurimmassa Q305-mallissa moottorista irtoaa 305 hevosvoimaa, tässä mallissa lisätehoa ei ole lainkaan. Pienemmissä malleissa on 20 hevosvoiman lisäteho.

Teknisistä tiedoista voidaan päätellä, että traktori perustuu samaan perusrakenteeseen Massey Fergusonin 8S -malliston kanssa. Ulkonäöllisesti traktorit eivät muistuta lainkaan toisiaan, sillä Q-sarjassa käytetään Valtran omaa ohjaamoa, joka on tuttu nykyisestä T-sarjasta. Myös moottorin ja vaihteiston ohjelmat ja hallinta ovat Valtran omaa käsialaa.

Q-sarjan tekniikka on samaa, kuin Massey Fergusonin 8S Dyna-VT-malleissa, mutta ulkoisesti traktorit ovat täysin eri näköiset.
Q-sarjan tekniikka on samaa, kuin Massey Fergusonin 8S Dyna-VT-malleissa, mutta ulkoisesti traktorit ovat täysin eri näköiset.

Ajomukavuuden varmistavat ilmajousitetut etuakseli ja ohjaamo. Etuakselin paineilmajousituksen kerrotaan parantavan myös traktorin vetotehoa, sillä pneumaattisesti jousitettu akseli reagoi hydraulisesti jousitettua akselia nopeammin pellon pinnanmuutoksiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Q-sarjan käyttö on Valtran SmartTouch-kyynärnojaan tottuneelle helppoa, sillä hallintalaitteet ovat yhtenevät jo markkinoilla olevien SmartTouch-mallien kanssa.

Q-sarjan ohjaamon perusrakenne on sama kuin T-sarjassa, hallintalaitteet ovat myös tuttuja, sillä kyynärnojana on Valtra SmartTouch.
Q-sarjan ohjaamon perusrakenne on sama kuin T-sarjassa, hallintalaitteet ovat myös tuttuja, sillä kyynärnojana on Valtra SmartTouch. Kuva: Valmistaja

Q-sarjan hydrauliikan suurin tuotto on 200 litraa, lisävarusteena on saatavilla myös Eco-hydrauliikka, jonka myötä täysi tuotto saadaan käyttöön jo 1 600 k/min moottorin kierrosluvulla. Vaihteiston ja hydrauliikan öljyt ovat erilliset, mikä suojelee voimansiirron komponentteja hydrauliikkaöljyn mukana työkoneesta tulevalta lialta tai väärän tyyppiseltä öljyltä.

Traktorin omapaino on suhteellisen kevyet 9,2 tonnia, kokonaismassa on peräti 16 tonnia, mikä antaa runsaasti pelivaraa lisäpainojen ja myös nostolaitekiinnitteisten työkoneiden kuljettamiseen. Q-sarjan traktorit voidaan varustaa myös etukuormaimella.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muidenkin Valtran mallien tavoin myös Q-sarja on laajasti räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaan. Haastavimmatkin toiveet varustuksen suhteen voidaan toteuttaa tehtaan yhteydessä sijaitsevan Unlimited Studion kautta. Unlimitedin kautta traktoriin on saatavilla esimerkiksi keskusvoitelujärjestelmä.

Q-sarjaan on saatavilla esimerkiksi rengaspaineen säätöjärjestelmä suoraan tehtaalta. Muiden mallistojen tavoin myös Q-sarjan kuljettajan istuin on käännettävissä ympäri, myös TwinTrac-taakseajolaitteet ovat saatavilla lisävarustelistalta.

Muista Valtran malleista poiketen Q-sarjaan myyvät vain tietyt myyntipisteet, jotka ovat saaneet erillisen perehdytyksen Q-sarjan myyntiä, huoltoa ja asiakaspalvelua varten.

Q-sarjan tuotanto alkaa Suolahdessa syksyllä, ensimmäisten Q305-mallien toimitukset asiakkaille alkavat lokakuussa. Traktoreista kiinnostuneiden kannattaa seurata Valtran kanavia, sillä traktorit lähtevät esittelykiertueelle syksyllä ympäri Eurooppaa.