Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Claas. Pellolle ja tielle

Claasin suosituin mallisto Suomessa on ollut Arion. Arion jakautuu Arion 400-, 500- ja 600-mallistoihin. Claasin myynti on saanut uutta pontta maahantuonnin siirryttyä Hankkijalle.
Claasin suosituin mallisto Suomessa on ollut Arion. Arion jakautuu Arion 400-, 500- ja 600-mallistoihin. Claasin myynti on saanut uutta pontta maahantuonnin siirryttyä Hankkijalle. Kuva: Uolevi Oristo
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hankkijan hankintajohtaja Jukka Keltto kertoo Claasin traktoreiden olevan tasapainoinen kokonaisuus, joissa on hyödynnetty eri moottorivalmistajien kuhunkin kokoluokkaan parhaiten sopivia moottoreita. Traktorit on suunniteltu ”paras tielle ja pellolle” -periaatteella ja lähtökohtana on ollut vuosikymmenten korjuukonekokemus.

Moottorit on sovitettu vaihteiston kanssa mahdollisimman taloudelliseksi kokonaisuudeksi, jolloin moottorista saadaan käyttöön paras vetoteho. Valikoimassa on Claasin ja Agcon yhteisyrityksen GIMA:n valmistamat Powershift-vaihteistot ja polttoainekulutus optimoidaan Claasin omalla CPS (Claas Power System) -järjestelmällä. Portaaton CMATIC-vaihteisto on Arion-malleissa Claasin oma ja Axion-malleissa ZF:n valmistama.

Claas Arion 530-sarjalaisesta alkaen ohjaamon nelipistejousitus on vakiona. Axioniin on saatavilla tehdasvarusteena pyörien tilalle telat taakse, jos olosuhteet sitä edellyttävät.