VIDEO: Näin toimii JCB:n Icon-järjestelmä – herkkää kosketusnäyttöä on helppo käyttää

JCB on panostanut erityisesti Icon-järjestelmän intuitiivisuuteen. Valmistaja argumentoi, että Icon-järjestelmän pyörittämiseen käytetään neljää laskentaprosessoria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Näytön kosketusherkkyys on hyvä ja avattaessa valikoita näyttö ei aikaile, mikä antaa käyttäjälle miellyttävän olon, kun järjestelmää ei tarvitse odottaa.

Videolla käydään ensin lävitse käyttäjäkohtaisen profiilin määrittely, jossa traktorin toiminnallisuuksia ohjelmoidaan ajokahvoihin. Neliönmalliset toiminnot ovat on/off-toimintoja ja pyöreät proportionaalisia. Hydraulilohkot voivat olla kumpiakin.

Videolla esitellään myös päisteautomatiikan työnkulkujen ohjelmointi. Jokainen työnkulku nimetään ensin ja määritellään kyseisen työkulun taakse toiminnat yksitellen. Esimerkiksi nostolaite alas, takavoimanotto päälle, hydrauliikan tiettyjen lohkojen paineistus, niiden kestot ja virtaukset. Eri vaihdeiden väliset siirtymät voivat olla välittömiä, tai sitten ajomatkaan tai aikaan perustuvia. Myös käyttäjäaktivointi on mahdollinen, eli työnkulku ei etene, ennen kuin kuljettaja klikkaa työnkulun etenemään.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jos perusnäytöltä valitaan jokin hydrauliikkalohko, sille voidaan paine- ja paluusuuntaan määritellä virtaus prosentteina, sekä kesto sekunteina.

Kun keskeisimpiä Iconin toiminnallisuuksia harjoittelee jonkin aikaa, saa aika nopeasti mielikuvan valikoiden hierarkiasta. Pikaisesti arvioituna Icon on kohtuullisen helppo ymmärtää ja käyttäjäystävällinen nopeutensa ja näytön herkkyyden ansiosta.

Katso video Icon-järjestelmän käytöstä.