Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: Demecan biokaasulaitoksen ydinprosessi esittelyssä – kyseessä on kiintomädätys

Demeca on kehittänyt biokaasutuotantoa kiintomädätyksen suuntaan. Muut valmistajat ovat joko märkä- tai kuivamädätyksen kannalla. Kiintomädätyksen etu on pienempi nestemäärä, jolloin kaasua tuottavaa materiaalia on reaktorissa enemmän.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sami Vinkki Demecalta esittelee Demecan biokaasulaitoksen syöttöpäätä ja kiintomädätystä, joka poikkeaa märkä- ja kuivamädättämisestä. Demecan biokaasulaitoksissa mädätysprosessi on nimeltään kiintomädätys (solid), jolloin nestettä ei ole tarpeettomasti prosessissa, vaan kuiva-ainepitoisuutta säädetään kohteen mukaan. Kuiva-aine pitoisuus pidetään maltillisena, jotta pumppaukset yms. toimivat hyvin. Nestettä voidaan tarvittaessa separoida laitoksen ohi. Nestettä toki prosessissa tarvitaan, mutta biokaasua saadaan syötteen kuiva-aineesta. Kiintomädätys -termin on tarkoitus kuvata mahdollisuutta käyttää kaikenlaisia 0-100 % kuiva-ainetta sisältäviä syötteitä. Se ei tarkoita suoraan reaktorin sisällä olevaa kuiva-ainepitoisuutta.

Kuivajae ohjataan ja annostellaan ruuvilla sekoittimeen, jossa murskaava pumppuyksikkö hienontaa tavaran tunkiessaan sen reikälevyn läpi. Samaan aikaan murskauksen kanssa ohjataan nestettä, jolloin saadaan homogeeninen syöte reaktoriin. Kivet ja muu reaktoriin kuulumaton tavara kiviruuvilla sivuun.

Lue myös juttu Demeca Oy:n toiminnasta:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Demecan toiminnan tavoitteena on kotieläintuotannon ergonomia, asiakkaiden tuotannon tehokkuus sekä ihmisten ja eläinten hyvinvointi – näin Vuorenmaan tilalle asennettiin Renki-kuivitusjärjestelmä