Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kalle Tammivuori on toiminut maarakennusyrittäjänä 20 vuotta — hyvältä kaivinkoneenkuljettajalta vaaditaan nöyrää asennetta

Muuramelainen Kalle Tammivuori eli Kaivuri-Kalle ponnisti maatilan pojasta maarakennusalan yrittäjäksi. 20 vuodessa ala on muuttunut - tulevaisuus kuitenkin huolettaa.
Kalle Tammivuoren mukaan maarakennusala on muuttunut 20 vuodessa. Nyt tulevaisuus huolettaa
Kalle Tammivuoren mukaan maarakennusala on muuttunut 20 vuodessa. Nyt tulevaisuus huolettaa  Kuva: Arto Turpeinen
Muurame

Kalle Tammivuori

  • Ammatti: maanrakennusurakoitsija
  • Kotipaikka: Muurame
  • Ikä: 45 vuotta
  • Harrastukset: Maastopyöräily ja lapin matkailu

Miten päädyit alalle?

Olen toiminut yrittäjänä 20 vuotta. Kotipaikan maatilan myötä olen kuitenkin ollut koneiden kanssa tekemisissä ihan lapsesta asti. Ammatikseni olen ajanut koneita kolmisen vuotta kauemmin. Kotipaikalla on edelleen hieman peltoviljelyä ja maatilamatkailua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuinka tulla hyväksi kaivinkoneenkuljettajaksi?

Tässä työssä tarvitaan nöyrää asennetta. Alussa tarvitaan myös tarpeeksi velkaa, että jaksaa joka aamu mennä harjoittelemaan. Lisäksi tärkeää on oma kiinnostus ja vannoutuminen alalle. Siitä se lähtee. Alassa parasta on oman kätensä jälkien näkeminen, kuinka esimerkiksi rakennustyömaa etenee ja valmistuu pikkuhiljaa. Työ on myös vaihtelevaa.

Miten ala on muuttunut?

Päivän polttava aihe on ollut polttoaineiden korkeat hinnat, joista on puhuttu monta vuotta. Nyt meno on jo aika jäätävää, sillä hinnannousua ei ole millään saanut siirrettyä taksoihin. Olemme joutuneet hiljentämään toimintaa – nuppikuorma-autolla emme enää käytännössä aja. Niin paljon ei kehtaa laskuttaa, mitä kulujen peittämiseksi pitäisi. Kasettiauto kuitenkin liikkuu vielä. Mittalaitteet ovat tehostaneet alaa huomattavasti, mutta vieläkin olisi parannettavaa. Osittain asia liittyy koulutukseen, sillä työnjohtajien ammattitaito voisi olla parempi. Paperityön määrä on kasvanut, esimerkiksi erilaisia pätevyyskortteja täytyy uusia jatkuvasti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuva: Arto Turpeinen