Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Konealan gallup Mansen Mörinöillä: Oletko varautunut mahdolliseen taantumaan?

Tiedustelimme Mansen Mörinöillä maarakentajien ajatuksia lähitulevaisuuden töistä. Kolmen yrittäjän näkymät ovat yllättävän hyvät.
Yrittäjä Camilla Kuivalainen
Yrittäjä Camilla Kuivalainen Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää työvoimaa

Olen varautunut palkkaamalla lisää työntekijöitä, jotta saamme pidettyä kolme salaojaryhmää töissä. Saa nyt nähdä mihin tämä kääntyy – työmaavarauksia ei tällä hetkellä hirveästi ole, mutta toisaalta onko niitä aiemminkaan tässä vaiheessa vuotta kovin paljon ollut? Luotan, että töitä on. Yksi isompi yritys haluaa jatkuvasti meidät töihin eri kohteisiin. Syynä on varmaan koko henkilökunnan ammattitaito.

Camilla Kuivalainen, KuCa Kaivaa Oy, Vihti

Töitä tiedossa lähivuosiksi

En ole varautunut mahdolliseen taantumaan oikeastaan mitenkään. Päinvastoin, sillä kalustoon on panostettava myös hankalampina aikoina – uusi kaivinkone on jo tilauksessa. Kovasti luotan töitä olevan tarjolla myös jatkossa. Ainakin seuraavat 2,5 vuotta eteenpäin on varmasti hommia, sillä jatkuvuutta tuo Mannerheimintien remontti Helsingissä. Teen yhdellä koneella monipuolisia maarakennustöitä ympäri Etelä-Suomea.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Heikki Syrjänen, Virtain Maanrakennus Ky, Virrat

Yrittäjä Heikki Syrjänen
Yrittäjä Heikki Syrjänen Kuva: Arto Turpeinen

Erikoistuminen tuo työtä

Ei ole tarvinnut miettiä asiaa, koska meidän alamme ja erikoistuminen on sellainen, että energiakriisi on tuonut töihin jopa lisäpainetta. Rakennamme lämmitys- ja maakaasuverkostoja, joten tässä suhteessa olemme olleet onnekkaita. Tämä on kuitenkin suhteellisen lyhytjänteistä toimintaa – mennään pari vuotta kerrallaan, joka sekin on nykyaikana suhteellisen pitkä aika. Tilanteet voivat vaihtua nopeasti erilaisten kriisien muodossa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Miikka Sireni, Metsäketo Oy, Lahti

Yrittäjä Miikka Sireni
Yrittäjä Miikka Sireni Kuva: Arto Turpeinen