Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Edulliset luokitellut Tracker-suojalasit vahvuuksilla

Piilolinssit eivät sovellu kaikille silmälasien käyttäjille. Suojalaseja on saatavilla runsaasti lukulasivahvuuksilla, mutta näistä ei ole apua likinäköiselle.
Kuva: Julius Pietarinen

Tavallisten silmälasien päälle mahtuvat suojalasit ovat usein melko massiivisia ja hieman kömpelöitä käyttää. Pienellä etsinnällä BOLLE:lta löytyi kompaktit suojalasit, joihin on mahdollista lisätä vahvuuksilla olevat linssit.

Bolle Tracker-suojalasit kustantavat ostoliikkeestä riippuen 20–25 euroa, SOS-tracker-linssikehykset maksavat myös 20–25 euroa ja 1-tehoiset linssit saa teetettyä omalla linssireseptillä silmälasikauppa.fi:ssä halvimmillaan noin 40 euron hintaan. Kokonaishinta jää näin alle 100 euroon, millä ei yleensä saa edes tavallisia silmälaseja.

Suojalaseja tulee oikeasti käytettyä, niiden ollessa yhtä hyvät käyttää, kuin tavalliset silmälasit. Tracker-suojalaseja on saatavilla useilla eri linssivaihtoehdoilla; muun muassa hitsaustummennoksilla. Itse käytän mietoa hitsauslinssiä vähentämään hitsausmaskin reunoilta tulevia heijastuksia, jotka rasittavat silmiä. Sama linssi parantaa voimakkaassa valossa kontrastia. Vaihtelen näönkorjainta eri laseista toiseen eri työtehtävien mukaan.

Tracker-suojalaseja on mahdollista tilata BOLLE-jälleenmyyjien, kuten SOL ja IKH-kautta.