Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kokeilu: Sähkölämmitteinen aluspaita antoi hellää lämpöä hartioille ja toi mukavuutta tauoille – lämpövastusten toiminta-aika on puolestatoista tunnista kolmeen tuntiin

Tekniikka kehittyy myös työvaatteissa. Milwaukee tarjoaa ulkoilijoille ja muille reippailijoille sähkövastuksella lämpiävän aluspaidan.
Milwaukee-lämpöpaidan mitoitus on varsin väljä. Kallista paitaa onkin hyvä käydä sovittamassa ennen ostopäätöstä.
Milwaukee-lämpöpaidan mitoitus on varsin väljä. Kallista paitaa onkin hyvä käydä sovittamassa ennen ostopäätöstä. Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Milwaukee L4 HBLB -lämpöpaita:

  • Lämmitysvastukset sijaitsevat yläselässä ja rintakehällä
  • Toiminta-aika on 1,5 tai 3 tuntia
  • Milwaukeen valikoimista löytyy myös lämmitettäviä takkeja

Milwaukee on tuonut markkinoille runsaasti erilaisia lämmitettäviä työvaatteita. Tarjolla on mm. lämpötakkeja, joista on saatavana myös maastokuviollisia versioita. Otimme testattavaksi lämmitettävän aluspaidan.

Lämpöpaita on valmistettu polyesteristä. Hihoissa kangas on perinteisen aluspaidan tapaan yksinkertainen, mutta vartalolle on ommeltu tuplakangas. Lämmityksen luovat vastukset on sijoitettu rintakehälle ja yläselkään. Kooltaan lämmittävät elementit ovat noin 20 x 10 cm.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kokoja on tarjolla välillä S–XXL. Paino on koon mukaisesti 550–690 grammaa. Mitoitus on varsin väljä, etenkin hihat ovat suhteellisen pitkät. Tähän tosin vaikuttavat myös hihoissa olevat peukaloreiät, joiden avulla kangasta ja siten lisälämpöä saadaan myös kämmenille. Suht väljän mitoituksen vuoksi paitaa kannattaa sovittaa ennen ostopäätöstä.

Helppoa käyttöä

Milwaukeen lämpöpaidan käyttäminen on helppoa. Neljän voltin akku sujautetaan vetoketjulliseen sivutaskuun. Lämmitys kytketään päälle taskun päällä olevasta painikkeesta. Suositellut akut ovat Milwaukeen RedLithium-sarjan L4B- ja L4B3-akut.

Lämmitystiloja kaksi – voimakkaammalla asetuksella akunkestoksi ilmoitetaan 1,5 tuntia ja miedommalla kolme tuntia. Käytössä olevan lämmitysalueen voi tarkistaa napissa olevan led-valon väristä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paita tuntuu päällä todella miellyttävälle, eikä sähkövastuksia huomaa lainkaan. Myös akkukotelo on taskussa suhteellisen huomaamaton. Katkaisin on kuitenkin turhan herkkä. Esimerkiksi jotain kannettaessa lämmitys kytkeytyy turhan herkästi päälle itsekseen. Jonkinlainen ”näppäinlukko” voisikin olla tarpeen. Toinen toivottava ominaisuus olisi akun varaustason ilmaisin.

Akku ladataan USB-liittimen kautta omalla latausjohdolla.
Akku ladataan USB-liittimen kautta omalla latausjohdolla. Kuva: Arto Turpeinen
Akku sujautetaan sivutaskuun. Toiminta-aika on tehoalueesta riippuen 1,5 tai 3 tuntia.
Akku sujautetaan sivutaskuun. Toiminta-aika on tehoalueesta riippuen 1,5 tai 3 tuntia. Kuva: Arto Turpeinen
Hihat ovat riittävän pitkät ja myös kämmenille riittää kangasta.
Hihat ovat riittävän pitkät ja myös kämmenille riittää kangasta. Kuva: Arto Turpeinen

Miellyttävää lämpöä

Jopa ilman lämmitystä Milwaukeen lämpöpaita on hieman ristiriitainen käytettävä. Koska vartalolle on tuplakangas, niin kädet tuntuvat luonnostaan hieman viileämmille. Kytkettäessä ”hehkutus” päälle piirre jopa korostuu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Työskentelyn tai lenkkeilyn aikana lämmitystä ei välttämättä edes huomaa, mutta tauoilla vastukset tuottavat miellyttävän lämmön ylävartalolle. Mistään grillauksesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan mobiililaitteeseen kytkettävän Flir One -lämpökameran mukaan vastusten lämpötila oli noin 27–30 astetta. Täysi teho saavutetaan pienen odottelun jälkeen.

Materiaalin vuoksi paita ei juurikaan hengitä, joten mikään lenkkeilijän paita ei ole kyseessä, mutta esimerkiksi kalastaessa lisälämpö on aina tarpeen. Ominaisuuden vuoksi kerrospukeutumisen metodeja joutuu kuitenkin miettimään kahteen kertaan. Nälkä kasvaa helposti syödessä – varsin nopeasti paitaan alkoi kaivata lämmitysvastuksia myös alaselälle. Tämä ominaisuus onkin saatavana merkin lämpötakkeihin.

Lämpöpaita kestää normaalin konepesun – akkupaketti on kuitenkin luonnollisesti muistettava poistaa taskusta.

Milwaukeen lämpöpaita on varsin miellyttävä käyttää, mutta hinta on joulukinkun suolainen. Verolliseksi ohjehinnaksi maahantuoja ilmoittaa 245 euroa sisältäen arvonlisäveron. Tähän hintaan saa jo useamman merinovillaisen alusasun ja muita kerrospukeutumiseen tarvittavia asusteita.

Lämmityselementit sijaitsevat rintakehällä ja yläselässä.
Lämmityselementit sijaitsevat rintakehällä ja yläselässä. Kuva: Arto Turpeinen
Tehoalueen voi tarkistaa kytkimen väristä. Punaisella käytössä on täysi teho ja sinisellä miedompi lämmitys.
Tehoalueen voi tarkistaa kytkimen väristä. Punaisella käytössä on täysi teho ja sinisellä miedompi lämmitys. Kuva: Arto Turpeinen

KIITÄMME & MOITIMME:

  • Miellyttävä lämpö
  • Laadukas materiaali
  • Turhan herkkä katkaisin
  • Hinta