Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ennakointi tärkeää

Paraislainen Siveb Oy on erikoistunut yritysten riskienhallintaan sekä vahinkojen torjuntaan. Yrityksen perustaja Kristian Lindström on toiminut mm. riskipäällikkönä ja vahinkotarkastajana eri vakuutusyhtiöissä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lindström kertoo, että työkonepaloissa yhdistyvät usein suunnittelun puutteet ja käyttäjän välinpitämättömyys.

”Esimerkiksi päävirtakaapeleissa liikkuu ilman sulaketta suuria määriä virtaa, eikä kaapeleita ole yleensä suojattu riittävästi. Suurilla kuormaimilla saatetaan ajaa kahdessa vuorossa, jolloin koneen tarkastukset jäävät vähemmälle. Pitkässä juoksussa tärinä aiheuttaa väistämättä hankaumia kaapeleihin”.

Isoissa akuissa piilee oikosulkutilanteissa suuri voima. Valitettavasti tätä ei aina ymmärretä.

”Akkujen päällä saatetaan säilyttää kaikkea mahdollista tavaraa, kuten rasvaprässejä ja -tuubeja. Tämä on suoraan ylimääräistä palokuormaa”, Lindström sanoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Päästömääräysten kiristyessä peltien alle on tullut runsaasti uutta teknologiaa, mikä sekin saattaa lisätä tulipalon riskiä.

”Uusien koneiden suunnittelussa ei huomioida riittävästi paloturvallisuutta. Esimerkiksi hiukkassuodattimen regeneroinnin aikana lämpötila voi nousta useisiin satoihin asteisiin, jolloin kuumuus voi nousta ahtaissa koteloissa liian suureksi. Joissakin uusissa malleissa regeneroinnin voi tehdä työpäivän päätteeksi jättämällä avaimen nolla-asentoon. Koko riskialtis prosessi saattaa siis tapahtua ilman valvontaa”, Lindström ihmettelee.

Arto Turpeinen