Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hydrauliikkaöljyn valinnan perusasiat

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1. Nestetyypin valinta: sisäkäyttö – ulkokäyttö

Ensimmäiseksi selvitetään koneen käyttöolosuhteet. Onko kyseessä sisäkäyttö? Tämä koskee laitteita, joilla työskennellään pääasiassa hallitiloissa ja joita aina säilytetään sisällä. Jos taas kone on ulkokäytössä, tulee tehdä arvio riittääkö normaaleihin olosuhteisiin tarkoitettu neste vai onko käytettävä arktisten olosuhteiden hydraulinestettä.

2. Viskositeetin valinta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mikä on alin käynnistyslämpötila, mikä normaali käyttölämpötila ja mikä on ylin käyttölämpötila? Nesteen on oltava pumpattavissa alhaisimmassa käynnistyslämpötilassa ja toisaalta nesteen on kestettävä järjestelmän kuumimpana käyvä komponentti, jonka perusteella minimiviskositeetti määräytyy. Kuuman pään ominaisuuksien loppuminen kesken johtaa kiinnileikkaantumiseen ja kylmän pään ominaisuuksien loppuminen johtaa pumpussa alipaineen aiheuttamaan vaurioon tai pumpun jälkeen ylipaineen aiheuttamaan vaurioon, koska liian jäykkä paineenalainen öljy aiheuttaa liian suuren virtausvastuksen venttiileissä tai moottorissa. Jähmepisteen on oltava vähintään 10 astetta alhaisempi kuin alin käynnistyslämpötila.

3. Huomioi erikoisvaatimukset

  • Pitääkö nesteen sisältää joitain tiettyjä lisäaineita kuten sinkkiä?
  • Pitääkö nesteen kestää tavallista korkeampaa painetta?
  • Pitääkö nesteen paloturvallisuussyistä olla vaikeasti syttyvää?
  • Pitääkö nesteen olla biohajoavaa?
  • Konevalmistajan asettamat vaatimukset esimerkiksi koneistossa käytettyjen erityisten tiivistemateriaalien tai metallien suojelemiseksi.