Erilaisilla työlaitteilla voi monipuolistaa Avantin käyttökohteita – lisälaitteiden vaihto käy helposti ja nopeasti

Pienkuormainten markkinajohtaja Avant panostaa rutkasti myös erilaisiin työlaitteisiin. Käyttökohteita löytyy maatilalta puutarhan kautta aina rakennustyömaalle. Kokeilimme muutamia eri laitteita.
Avant 860i -pienkuormaajassa testattiin kantojyrsintä, katupesulaitetta ja maankunnostajaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kokeilimme uusimman mallisarjan Avant 860i:tä alkukesästä (KV 9/2020). Mukana toimitettiin kantojyrsin, katupesulaite ja maankunnostaja. Viime vuodelta kertyi lisäksi kokemuksia pienempään malliin liitetystä kiinteästä kaivulaitteesta.

Monipuolisuus valttina

Avantin, kuten useimpien muiden pienkuormanvalmistajien kohdalla kyse on monipuolisuudesta. Peruskoneen käyttömahdollisuuksia voidaan tehon ja painon asettamissa mahdollisuuksissa laajentaa huimasti. Avanteissa lisähydrauliikan sarjapikaliitin on vakiovaruste, mikä nopeuttaa ja helpottaa lisälaitteiden vaihtoa huomattavasti, sillä paineisetkin letkut kiinnittyvät vaivattomasti. Pienkuormaimille on tyypillistä laaja lisälaitevalikoima, lisähydrauliikka kun mahdollistaa monenlaisten työlaitteiden hyödyntämisen. Ilman hydraulisia työlaitteita pikkukuormain soveltuu lähinnä kuormaukseen ja taakkojen kanteluun trukkipiikeillä.

Avantin malleissa käytetään samaa työkalun kiinnikettä, mikä laajentaa tarjontaa. Valikoimaa kasvattaa myös se, että sekä kotimainen Norcar että italialainen MultiOne käyttävät samaa työkalujen kiinnitystapaa kuin Avant.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avantin työlaitevalikoimaa esittelevillä sivuilla on laitteiden kohdalla suositustaulukko, mihin kannattaa suhtautua vakavasti. Osa työlaitteista sopii pienimmästä suurimpaan mallin, mutta esim. kauhojen koon kohdalla kannattaa muistaa, että 800-sarjan kuormain painaa yli 3 kertaa enemmän kuin pienimmät mallit.

Hydrauliikan teho on tärkeä ominaisuus, hydraulisen jyrsimen tai kesantomurskaimen pyörittäminen vaatii hydrauliikalta niin paljon painetta ja litroja, että niiden käyttöön eivät pienimmät mallit sovi!

Avantin teleskooppiaisa on monien lisävarusteiden käytössä tarpeellinen. Lähes kaikki uudet koneet myydään sillä varustettuna. Mikäli olet ostamassa käytettyä Avantia (varsinkin mallia 423), niin teleskooppiaisan kuuluminen varustukseen kannattaa varmistaa – se saattaa olla syy edulliselta vaikuttavaan hintaan.

Työlaitteiden vaihtoa helpottaa huomattavasti työhydrauliikan sarjapikaliitin, joka on Avanteissa vakiovaruste.
Työlaitteiden vaihtoa helpottaa huomattavasti työhydrauliikan sarjapikaliitin, joka on Avanteissa vakiovaruste. Kuva: Arto Turpeinen
Avantin kuormaimiin saa erilaisia työlaitteita ympärivuotiseen työhön.  Näin kalliin investoinnin käyttöaikaa saadaan hyödynnettyä enemmän.
Avantin kuormaimiin saa erilaisia työlaitteita ympärivuotiseen työhön. Näin kalliin investoinnin käyttöaikaa saadaan hyödynnettyä enemmän. Kuva: Arto Turpeinen

Yli 200 työlaitetta

Yleisesti ottaen Avantin työlaitteista on omia laskentavasta riippuen noin 90 %. Omalla työlaitteella tarkoitetaan sellaista, joka on suunniteltu Avantilla ja josta valmistajan tuotevastuu laitteen koko elinkaaren osalta on täysin Avantilla. Näiden työlaitteiden osavalmistus ja kokoonpano on tällä hetkellä ulkoistettu kahdelle alihankintayritykselle, joista toinen on Avantin osakkuusyhtiö AS Sami. Omien työlaitteiden lisäksi valikoimassa on noin 20 OEM-valmistajan työlaitteita, esimerkkinä Dynaset sekä Japa. OEM-laitteetkin ovat yleensä Avantin väreissä & tarroissa, mutta niiden suunnittelusta ja valmistuksesta vastaa pääasiassa laitteen valmistaja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisälaitteita mainitaan olevan tällä hetkellä 225 kpl. Kun saman työlaitteen eri leveydet jätetään pois, lukema on 148 kpl. Laitteita on tarjolla useille eri sektoreille ja eri vuodenajoille. Jopa pienimpään malliin on saatavana hydraulinen lumilinko, myös klapikoneet toimivat hydrauliikan voimalla.

Usein tuhansien eurojen arvoisissa työlaitteissa täytyy puhua jo investoinneista. Onneksi työkaluja on mahdollista testata esim. Avant Rent-palveluverkoston kautta, joka toimii 16 eri paikkakunnalla.

Avantiiin, Norcariin ja Multi-Oneen sopivia työlaitteita on tarjolla myös käytettynä. Tarvikekauhojen valmistajat kauppaavat tuotteitaan myös Avant-sovitteella.

Avantin sovitelevyjä voi ostaa sekä valmistajalta että tarvikkeena. Sovitelevyn avulla voi hyödyntää muidenkin koneiden työlaitteita, kunhan muistaa fysiikan lait, eikä ahnehdi laitteen koossa niin paljon, että turvallisuus vaarantuu!

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lue arviot Avantin työlaitteista:

Avantin kantojyrsin

Paineella puhtaaksi Avantin kadunpesulaitteella

Avantin maankunnostaja