Ensimmäiset kuvat uudesta VW Amarokista julkaistu

Täysin uusi Volkswagen Amarok esitellään kesäkuussa. Nyt ensimmäiset naamioidut mallit ovat saapuneet Eurooppaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volkswagen Hyötyautot esittelee täysin uuden sukupolven Volkswagen Amarokista kesällä 2022. Uusi Amarok on suunniteltu ja kehitetty Saksassa ja Australiassa ja se tullaan valmistamaan Etelä-Afrikassa, Silvertonissa. Nyt ensimmäiset naamioidut Amarok-mallit ovat saapuneet Eurooppaan.

Uusi Volkswagen Amarok on 5,350 mm pitkä, mikä on yli 100 mm enemmän kuin edeltäjämallissa. Sen akseliväli on 3,270 mm (+175 mm) – tuloksena enemmän tilaa sisällä. Amarokin kantavuus on nyt maksimissaan 1,2 tonnia ja perävaunumassa on maksimissaan 3,5 tonnia. Kasvanut akseliväli vaikuttaa positiivisesti myös maasto-ominaisuuksiin, sillä esimerkiksi kahluusyvyys on edeltäjäänsä merkittävästi parempi.

Suomessa tulee olemaan saatavilla kaksi dieselmoottoria joko neli- tai kuusisylinterisenä ja joko 2,0 tai 3,0 -litraisena versiona. Vetotapana on aina jatkuva neliveto. Uudessa Amarokissa on myös useita ajoprofiileita ja enemmän kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuin ennen – yli 30 järjestelmää, joista 20 on täysin uusia. Amarok on saatavilla Suomessa vain neliovisena (DoubleCab) versiona.

Toistaiseksi Amarok on vielä naamioituna mutta kesällä 2022 se saa ensiesiintymisensä uudessa muodossaan. Auton uusi etuosa on huomiota herättävä: horisontaalinen, ilmanottoaukkojen ylempi osa on integroitu vakiovarusteena olevien led-ajovalojen kanssa (led-matriisiajovalot lisävaruste). Pyöräkotelot korostavat auton voimakasta ilmettä. Ja kuten edellisessä sukupolvessa, Amarokin lavalle mahtuu hyvin yksi eurolava sivusuunnassa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kesäkuussa paljastuu, miltä tuotantoon menevä Amrok näyttää ulkoa ja päältä. Auton kokonaispituus on kasvanut 100 mm ja akseliväli 175 mm aiempaan verrattuna. Suomessa uusi Amarok tulee myyntiin vuoden 2023 alussa.
Kesäkuussa paljastuu, miltä tuotantoon menevä Amrok näyttää ulkoa ja päältä. Auton kokonaispituus on kasvanut 100 mm ja akseliväli 175 mm aiempaan verrattuna. Suomessa uusi Amarok tulee myyntiin vuoden 2023 alussa. Kuva: Volkswagen AG

Sisäpuolella ohjaamo on uusittu – uudet hallintalaitteet, digitaalinen ohjaamo ja tablettimainen infotainment-järjestelmä. Saataville tulee myös mm. eksklusiivinen äänijärjestelmä ja useita istuin-, kojelaudan ja ovipaneeleiden verhoiluvaihtoehtoja. Saatavilla on myös mukavuusistuimet 10-suuntaisilla sähkösäädöillä.

Suomessa Volkswagen Amarokin varusteluversioita tulee saataville kolme: Life sekä huippuversiot PanAmericana ja Aventura.