Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vilakoneesta Wille Machines Oy – yhtiö tähyää aktiivisesti vientimarkkinoille Keski-Eurooppaan

Wille Machines panostaa vientimarkkinoille aktiivisesti. Maajantuojia etsitään ja messuilta Sveitsistä on saatu hyvää palautetta uusista malleista. Tuotannon kapasiteetin nostaminen on seuraavia kehitysaskelia.
Wille Machines Oy:n toimitusjohtaja Pekka Elo uusimman Wille 375 Deltan julkistustilaisuudessa. Wille Machines panostaa erityisesti vientimarkkinoihin tällä hetkellä.
Wille Machines Oy:n toimitusjohtaja Pekka Elo uusimman Wille 375 Deltan julkistustilaisuudessa. Wille Machines panostaa erityisesti vientimarkkinoihin tällä hetkellä. Kuva: Eemeli Linna

Vilakoneen uusi nimi on Wille Machines Oy. Toimitusjohtaja Pekka Elo kertoo, että nimenmuutos parantaa Wille-koneiden ja yrityksen nimen välistä kommunikaatiota vientimarkkinoita silmällä pitäen.

”Vuosi 2021 oli haasteellinen komponenttipulan vuoksi, mikä pienensi vuoden liikevaihtoa noin 24M€:n tasolle. Normaaliolosuhteissa liikevaihto olisi ollut noin 30M€:n tasolla,” hän sanoo.

Sen sijaan vuoden 2022 ensimmäinen neljännes on sujunut Elon mukaan erittäin hyvin pahimman komponenttipulan hellitettyä. ”Vuoden toinen neljännes on jo nyt tuonut joitakin yllätyksiä, ja vuoden lopun ennustaminen on hyvin vaikeaa”, Elo kertoo.

Wille Machines avaa Elon mukaan tällä hetkellä aktiivisesti vientikanavia. Ensimmäisiä maita ovat Sveitsi, Itävalta ja Ranska. Elo näkee, että traktoriksi rekisteröiminen on erittäin tärkeää Euroopan markkinoille pääsyä ajatellen. ”Traktoriksi rekisteröimisen mahdollisuus on jo nyt saanut positiivista palautetta Puolasta, jossa meillä on maahantuoja”, Elo jatkaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tällä hetkellä Eurooppan liiketoiminnan kasvattaminen ottaa Elon mukaan ainakin vuoden tai pari, ennen kuin yhteistyö saadaan vakiinnutettua siten, että sillä olisi tuotannollista vaikutusta. ”Konekauppa käy Euroopassa nyt muutenkin hyvin, joten uusille edustuksille ei useinkaan riitä tarvittavaa investointihalukkuutta”, Elo analysoi.

Kuitenkin kiinnostus on Elon mukaan herännyt. ”Sveitsistä Wintershow-messuilta saatu palaute oli erittäin positiivista ja yhteydenottoja on niiden jälkeen tullut paljon”, Elo kertoo.

Wille Machinesin konevalmistuksen kehittämisessä Elo näkee, että jollain aikataululla tuotantolinjojen sisäistä logistiikkaa tulisi kehittää tuotantokapasiteetin kasvattamiseksi, mutta nykyiset tilat ovat rajoitteena.

Elon mukaan kapasiteetin kasvattamisessa myös työvoimapula on selkeä rajoite Loimaan alueella, jossa on paljon muutakin konepajatoimintaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Wille Machinesin tuotantojohtaja Satu Salomaan mukaan Wille koneiden myynnissä volyymit siirtyvät vähitellen kohti isompia malleja. Viime vuonna 675 ja 875-mallit kattoivat myynnistä 41%. Kuluvana vuonna Salomaa raportoi näiden osuuden olevan jo puolet myynnistä. Prosentuaalisesti suurin kasvu on tullut 875 -mallille, joka esiteltiin syksyllä 2021. Sen osalta koko vuoden 2022 tuotanto on Salomaan mukaan myyty loppuun. Tällä hetkellä toimitusaika muilla Wille-malleilla on noin 16 viikkoa.

Lue lisää:

Uusia ominaisuuksia erityisesti ohjausjärjestelmässä ja ohjelmistossa – Willen uuden mallin voi rekisteröidä myös traktoriksi