Uusia ominaisuuksia erityisesti ohjausjärjestelmässä ja ohjelmistossa – Willen uuden mallin voi rekisteröidä myös traktoriksi

Wille Machines Oy, entiseltä nimeltään Vilakone Oy uudisti pienimmän 375-mallin osaksi lanseeraamaansa Delta-mallisarjaa. Mallistossa on aiemmin esitelty jo 475Δ, 675Δ sekä viime syksynä julkistettu 875Δ.
Wille 375 on uusin tulokas Delta-sarjassa. Ohjausjärjestelmä on päivitetty Delta-mallien tasolle, mutta uusiakin ominaisuuksia on.
Wille 375 on uusin tulokas Delta-sarjassa. Ohjausjärjestelmä on päivitetty Delta-mallien tasolle, mutta uusiakin ominaisuuksia on. Kuva: Eemeli Linna
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uudessa 375Δ -mallissa ajonvoimansiirto ja työhydrauliikka ovat isompien mallien kanssa samantyyppisiä. Samoin lasiovi, sekä takatyövalot.

Uutuudessa on Smart Drive -toiminto työskentelytilassa, jossa moottorin kierrokset palvelevat halutulla vakiotasolla työhydrauliikkaa ja kaasupoljin toimii ajopolkimena, jolla säädetään ajonopeutta.

Smart Flow -toiminnolla tarkoitetaan työhydrauliikan öljynvirtauksen säätöä ajonopeuden mukaan. Esimerkiksi hiekottaessa levitysmäärä pysyisi halutun säätökäyrän mukaisesti tasaisena nopeudesta riippumatta. Säätökäyrää voi ohjelmoida käytetyn levityshiekan ja hiekottimen ominaisuuksien mukaisesti.

Smart Lube -toiminnolla tarkoitetaan automaattirasvaria, jonka ohjaus on integroitu osaksi koneen ohjausjärjestelmää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ohjausjärjestelmässä on myös työlaitteen hydraulivirtausmäärän arviointitoiminto, joka havainnollistaa kuljettajalle, millaista virtausta käytössä olevan työlaitteen kanssa olisi suositeltavaa käyttää. Toiminnolla pyritään välttämään esimerkiksi työlaitteelle liian kovista hydrauliikan virtauksista aiheutuvia ongelmia. Toiminnon tarpeellisuus korostuu kokemattomien kuljettajien työskentelyssä.

Wille 375Δ mallissa ohjaamo on hyvin sukunäköinen muihin Delta-sarjan koneisiin. Lasiovi ja takatyövalot ovat nyt myös tässä mallissa. Ohjausjärjestelmä on rakennettu Danfossin viisituumaisen näytön ympärille. RFID-käynnistyksenestolaite on lisävarusteena.
Wille 375Δ mallissa ohjaamo on hyvin sukunäköinen muihin Delta-sarjan koneisiin. Lasiovi ja takatyövalot ovat nyt myös tässä mallissa. Ohjausjärjestelmä on rakennettu Danfossin viisituumaisen näytön ympärille. RFID-käynnistyksenestolaite on lisävarusteena. Kuva: Eemeli Linna

Uusi henkilönostintoiminto vaatii tiettyjä toiminnallisia edellytyksiä, ennen kuin nostin voidaan ottaa turvallisesti käyttöön. Voimansiirto tulee esimerkiksi olla vapaalla ja seisontajarru kytkettynä.

Koneen ohjausjärjestelmä on rakennettu Danfossin viiden tuuman kosketusnäytön ympärille. Ohjausjärjestelmän ohjelmisto on tehtaan omaa käsialaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Isommista malleita tuttu RFID-käynnistyksenestotoiminto on nyt myös saatavilla 375Δ-malliin.

Traktoriksi rekisteröinti

Liikennelainsäädännön kannalta mielenkiintoinen uudistus on mahdollisuus rekisteröidä 375Δ ja 475Δ mallit traktoriksi moottorityökoneen sijasta. Tämä mahdollistaa perävaunun vetämisen myös kuorman kanssa omapaino ja jarrusäädökset huomioon ottaen. Suomessa traktoriksi rekisteröinti voisi tuoda etuja esimerkiksi hiekotushiekan poiskuljetuksessa keväisin harjaustyömailta.

Myös isommat mallit voi myöhemmin rekisteröidä traktoriksi kuluvan vuoden aikana, kunhan tyyppihyväksynnän vaatimat testit ja muutokset on saatu valmiiksi. Traktoriksi rekisteröinti on edellytys pääsyssä Euroopan vientimarkkinoille. Tietyt 1990-luvulla valmistetut Willet on myös voinut rekisteröidä traktoriksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Wille Machines Oy:n suunnittelupäällikkö Jesse Suonsivu kuvaa, että ensin oli tarkoitus tehdä niin sanottu facelift-uudistus, mutta nälkä kasvoi syödessä. Uudistuksesta tulikin perusteellisempi.

Lue lisää:

Vilakoneesta Wille Machines Oy – yhtiö tähyää aktiivisesti vientimarkkinoille Keski-Eurooppaan

Lue lisää