Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Avustusta toteutuksiin

Valtiovalta tukee ministeriöidensä kautta alueellisia valumavesien hallintahankkeita. Rahoitusta on saatavilla umpeutuneiden kohteiden ennallistamisiin sekä uusien rakentamiseen ja ylläpitoon.

Merkittävimpänä rahoituskanavana on ympäristöministeriön käynnistämä valtakunnallinen vesiensuojelun tehostamisohjelma, josta tukea voivat hakea yksityiset maanomistajat, yhdistykset ja muut yhteisöt, kuten kesämökkinaapureiden yhteenliittymät.

”Avustushakemuksen käsittelyn ja päätöksen kannalta on tärkeää teettää yksityiskohtainen hankesuunnitelma samoin kuin vesilupa-anomusten ja ruoppausilmoitustenkin kohdalla”, muistuttaa Kosteikkomaailman suunnittelubiologi Juha Siekkinen.

Maa- ja metsätalousministeriön kaksivuotinen Sotka-hanke käynnistyi maaliskuussa 2020. Sen tarkoituksena on sorsalintujen elinympäristöjen parantaminen ja kohderyhmänä yksityiset maanomistajat sekä yhdistykset, joista metsästysseurat keskeisimpinä. Investointikustannusten omavastuuosuus vaihtelee 25–75 prosenttiin ja sitä voidaan kattaa kohteessa tehtävällä talkootyöllä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaksivuotisen Sotkan tavoitteena on tuottaa 400 hehtaaria vesilintujen pesimäalueita, joiden toteuttamiseen on budjetoitu kolme miljoonaa euroa.