Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

JCB:n Ranskan myyntipäällikkö ennustaa vetykoneiden esiinmarssin – ensimmäisen vetykäyttöisen kaivurikuormaimen prototyyppi esiteltiin kesällä

JCB Ranskan myyntipäällikkö Erwan Lebreton näkee, että yrityksen oma tuotanto tärkeimpien komponenttien osalta muodostaa turvan. Tulevaisuudessa katse on vetykäyttöisissä koneissa.
JCB Ranska, konemyyjä Erwan Lebreton.
JCB Ranska, konemyyjä Erwan Lebreton. Kuva: Marja Vehkala

”Nyt meillä on hyvä kysyntä, vaikka olemme joutuneet nostamaan kahden vuoden aikana hintoja 20 %, mutta niin ovat muutkin tehneet. Emme ole kärsineet osien puutteesta samalla tavoin kuin moni muu valmistaja. Olemme pitäneet tuotannon aika tiiviisti omissa käsissämme. Myös moottorit ovat meillä omaa tuotantoa, joten saamme kaiken suoraan omalta tehtaalta”, sanoo Erwan Lebreton.

JCB on valinnut tulevaisuuden polttoaineeksen vedyn. Pitkän tähtäimen kehitystyötä vetypolttomoottorin kehittämiseksi rahoitetaan 100 miljoonalla punnalla. JCB:ltä on viimeksi valmistunut ensimmäinen vetykäyttöinen kaivurikuormaimen prototyyppi, joka esiteltiin kesäkuussa. JCB:n hallituksen puheenjohtaja Sir Anthony Bamfordin sanoi koneen julkistamistilaisuuden yhteydessä, että he ovat nyt valinneet suuntansa ja aikovat tutkia vedyn käytön mahdollisuuksia myös muissa konetyypeissä. Hän myös mainitsi, että heillä on jo valmiina sähkökäyttöinen kurottaja, joka esitellään lähitulevaisuudessa.