Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kompakti kokonaisuus - FinnMETKO 2014 28.8.–30.8.2014 Jämsässä

Tämän vuoden FinnMETKO -näyttely on kävijäystävällinen kokonaisuus. Kaikki näytösalueet ovat keskuspaikkana toimivan Jämsän Ammattioppilaitoksen ympärillä, pitkiä kävelymatkoja ei ole edessä.
Eco Log SteepHunter 688
Eco Log SteepHunter 688 
Ponsse 2015
Ponsse 2015 
John Deere H415 Forestry
John Deere H415 Forestry 
Havel-kantojyrsinkauha
Havel-kantojyrsinkauha 

Jo viidennentoista kerran Jämsänkoski saa koota koneväen katsomaan viimeisimpiä uutuuksia, paikalla ovat kaikki metsäkonealan suurimmat valmistajat. Näytteilleasettajia on yli 350. Aikaisemmasta totutun ”linjaparkki”-pysäköintialueen ympärille on sijoitettu useita metsätyönäytösalueita ja lähistön hiekkamontulla on maanrakennuskoneilla kotoisat oltavat.

Pysäköinnissä on käytössä näyttelyalueen pysäköintialueen lisäksi Kilpakorven raviradan etäparkki ja sieltä bussikuljetus, sekä matkailuautoilla saapuville on oma parkkialue. Paikalle kannattaa saapua, sillä järjestäjä arpoo joka päivä arvontakupongin täyttäneiden ja palauttaneiden kävijöiden kesken Finncont 450 -polttoainesäiliön, Koneviestin osastolla on näytillä lukijakilpailun palkintona oleva JD Gator -mönkijä.

Metsäkoneissa uusia harvestereita ja hakkuupäitä

Eco Log tuo näyttelyyn uuden harvesterimallinsa, 688 Steep Hunterin. Se poikkeaa alustaltaan aiemmista malleista, kahdeksanpyöräinen alusta on perinteisillä teleillä varustettu. Aiempien mallien nosturi/ohjaamoyhdistelmä on asennettu keskelle konetta, sivu- ja pituussuunnassa kallistuvan alustan päälle. Myös Logset esittelee pienemmän kahdeksanpyöräisen 6 H GTE harvesterin. John Deere Forestry esittelee neljännen mallin 400-sarjan hakkuupäämallistoon, nyt malliston yläpäähän tulee H480-mallin kokoluokkaan H415. Komatsu Forest tarjoaa koeajomahdollisuuksia suurella rintamalla, Comfort Ride-ohjaamojousitetun 855-kuormatraktorin lisäksi ovat vuorotellen 835 / 911.5 ja 865 / 931.1 -hakkuuketjut yleisön kokeiltavissa. Ponsse esittelee uuden 2015-malliston. Scorpionissa esitellyt uudet muodot kätkevät sisäänsä vääntävämmät MB Euro Stage IV -moottorit, samalla huoltovälit ovat pidentyneet ja komponenttien uusilla sijoitteluilla on huollettavuutta parannettu.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

X tekee paluun metsään

Traktoreiden metsävarusteluissa kova uutinen on uuden runko-ohjatun Valtra Unilimited -mallin metsävarustellun version esittely. Valtra T163X Direct -traktoriin on asennettu Kronoksen uusi P 90 -liikeratanosturi, jonka bruttonostomomentti on peräti 93 kNm. Hakkuupäänä on Keto 51.

Pilkekoneissa ensiesittelyssä on Hakki Pilke Falcon, se on toiminnoiltaan täyshydraulinen ja yksivipuohjattu.

Yhdistetty kantojyrsin ja kauha

Ilomantsilainen Hassinen Veljekset Oy esittelee Metkossa uuden Havel-kantojyrsinkauhan. Laite on tarkoitettu pääasiassa kantojen poistoon ja maanmuokkaukseen viher- ja piha-alueilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Havel-kantojyrsinkauhalla voidaan jyrsiä kantoja sekä tasata maata, samalla syntynyt silppu voidaan sekoittaa maaperään. n

 

Lisätietoja: www.finnmetko.fi

 

Avaa artikkelin PDF