Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Jämsässä 3.–5.9.2020 järjestettävässä FinnMetko 2020 -näyttelyssä vähemmän suuria valmistajia, mutta monipuolisesti kaikkea – koronavuoden versio

Erikoisen koronavuoden 2020 näyttelytarjonta Euroopassa on jäänyt vähäiseksi. Metsäalan näyttelyistä kuitenkin Jämsässä pidettävä FinnMetko toteutuu. Kattaus on pienempi, mutta edelleen hyvin monipuolinen. Samalla näyttelyalue on tiiviimpi ja helpompi tutustua.
Koneviesti löytyy FinnMetkosta osastolta 236.
Koneviesti löytyy FinnMetkosta osastolta 236. Kuva: Järjestäjä
Nisula esittelee näyttelyssä muun muassa uuden järeän 355E -energiapuukouran.
Nisula esittelee näyttelyssä muun muassa uuden järeän 355E -energiapuukouran. Kuva: Valmistaja

Vuoden 2020 näyttelytarjonta on ymmärrettävästi ollut hyvin vaisua. Pelkästään suurempien konevalmistajien maailmanlaajuiset koronavirus-torjunnat ovat estäneet näyttelyiden pitämisen. Mutta Koneyrittäjien liitto ry on päättänyt järjestää FinnMetko 2020 -näyttelynsä aiotulla aikataululla.

Tänä vuonna ilmoittautuminen on mahdollista vielä juuri ennen näyttelyäkin. Alkuperäistä näyttelyaluetta on tiivistetty ja esimerkiksi soramontun alue on nyt paikoitustilana. Tänä vuonna pitkiä kävelymatkojta ei alueiden väleillä ole, vaan jolkottelun sijaan aika kuluu todellakin tuotteisiin tutustumiseen. Paikoitusalueet ovat siis kahdessa kohdin, soramontussa ja perinteisessä sähkölinjaparkissa.

FinnMetko 2020 näyttely on avoinna joka päivä, 3.–5.9.2020 klo 9–17.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vähemmän suuria, enemmän keskisuuria ja pieniä

Vaikka näyttelyn osallistujista ovat jääneet pois kaikki suuremmat metsäkonevalmistajat, ovat paikalla keskisuuret valmistajat. Esimerkiksi Nisula Forest Oy ja Prosilva Oy ovat omilla osastoillaan mukana. Nisula Forest onkin esittelemässä kotikonnuillaan energiapuukorjuuseen uuden järeän kaatopäämallin. 650 kiloinen Nisula 355E on kehitetty hakkuukoneisiin ja kaivukoneasennuksiin, maksimi leikkuuläpimitan ollessa jopa 32 senttiä.

Maanrakennuspuolella Avesco esittelee uuden sukupolven Cat 325 -kaivinkoneen. Työpaino on noin 22,5 tonnia.

Mukana näyttelytarjonnassa ovat myös maataloustraktoreiden varustelijat, Kronos Oy tuo ensiesittelyyn uudet keskikokoiset Gripto -kuormainmallinsa. Vahva osuus tarjonnassa on myös erilaisten metsä- ja maanrakennuskoneiden huolto- ja kulutusosatuotteiden osalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lataa