Kauhanpyörittäjien myynti kasvaa

Ruotsalaisten rototilttivalmistajien yhteenlaskettu myynti on kasvanut useita vuosia perätysten. Neljän merkittävimmän ruotsalaisen rototilttivalmistajan yhteenlaskettu liikevaihto on jo noin 2,5 miljardia kruunua.Engcon julkaisi katsauksen rototilttimarkinoihin kertoessaan edellisvuoden tuloksestaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

n Rototilttejä on maailman kaikista käytössä olevista kaivinkoneista noin kahdessa prosentissa, mikä on ajatuksia herättävä lukema jokaiselle rototilttivalmistajalle. Markkinat ovat vielä lähes avaamattomat suurimmassa osassa maailmaa.

Erityisesti mielenkiinto kohdistuu tulevina vuosina kahdelle alueelle: Pohjois-Amerikkaan ja Japaniin. Niissä on kysyntää oleellisesti aikaisempaa tehokkaammille työtavoille.

Engconin katsauksessa kuvaillaan toimintavuotta 2018 erittäin onnistuneeksi. Engcon Holding jatkaa vahvaa kasvuaan. Liikevaihto kasvoi 137 miljoonaa kruunua 1,2 miljardiin kruunuun. Liikevoitto oli 157 miljoonaa kruunua. Myynnin kasvun tärkeimmät kohteet olivat Alankomaat ja Ranska.

Engcon arvioi olevansa edelleen suurin ruotsalaisista rototilttivalmistajista. Sen mukaan kakkosena on Rototilt Group vajaan 600 miljoonan liikevaihdolla ja kolmosena Steelwrist vajaan 500 miljoonan liikevaihdolla.