Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvo Trucksilta sähkökäyttöiset autot asiakastestiin maansiirtosegmentissä

Volvo Trucks toimittaa Swerock-yhtiölle koekäyttöön kaksi raskaisiin kuljetuksiin tarkoitettua täyssähköistä kuorma-autoa, jotka täyttävät kaupunkialueiden melu- ja päästövaatimukset.
Sähkökäyttöinen Volvo FM toimittaa betonia Swerockin asiakkaille kaupunkiympäristöissä. Koukkulaitteella varustettua Volvo FMX -sähkökuorma-autoa käytetään pääasiassa suuremmissa infrastruktuuriprojekteissa ja kaupunkien rakennustyömailla. Myös latausratkaisut ovat tärkeä osa testiprojektia.
Sähkökäyttöinen Volvo FM toimittaa betonia Swerockin asiakkaille kaupunkiympäristöissä. Koukkulaitteella varustettua Volvo FMX -sähkökuorma-autoa käytetään pääasiassa suuremmissa infrastruktuuriprojekteissa ja kaupunkien rakennustyömailla. Myös latausratkaisut ovat tärkeä osa testiprojektia. Kuva: Valmistaja/Patrik Olsson
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volvo Trucks on aiemmin tuonut markkinoille kaupunkikuljetuksiin ja jätehuoltoon tarkoitetut mallit. Nyt vuorossa on raskaamman sähköisen kaluston ja niiden latausratkaisujen testaaminen asiakaskäytössä. Swerock-yhtiön käyttöön menevät täyssähköiset, betoniautoksi varusteltu Volvo FM ja koukkulaitteella varustettu FMX.

”Maansiirtosegmentissä kuorma-autoilta vaaditaan tavallisesti enemmän tehoa ja kestävyyttä kuin muissa segmenteissä. Kaupallisten ratkaisujemme on täytettävä korkeat tuottavuus- ja käyttöastevaatimukset sekä kaikki ne odotukset, jotka liittyvät täysin sähkökäyttöisen voimansiirtolinjan tuomiin päästö- ja meluhyötyihin. Kenttätestit ja yhteistyö asiakkaiden kanssa ovat kehitysprosessin kannalta erittäin tärkeitä,” Volvo Trucksin sähköajoneuvoratkaisujen varatoimitusjohtaja Jonas Odermalm kertoo.

Projektissa selvitetään, kuinka sähkökuorma-autojen avulla voidaan parantaa tehokkuutta ja pienentää ilmastovaikutuksia. Ajoneuvojen suorituskyvyn lisäksi testeissä arvioidaan myös sähköajoneuvoratkaisujen kokonaisekosysteemiä, sillä tavoitteena on löytää tuottavuusvaatimukset täyttäviä latausmahdollisuuksia. Kun sähköajoneuvojen hyödyllisyyttä kaupunkiympäristössä mitataan, kriteereitä ovat vähentynyt kuljetusmelu, työmaaturvallisuus ja ajomukavuus.

”Tällaiset testit ovat erittäin hyödyllisiä, sillä haluamme ymmärtää paremmin sekä asiakkaiden toimintoja että sähköajoneuvoratkaisujen vaikutuksia päivittäiseen työhön esimerkiksi ajotehtävän, kuormakapasiteetin, käyttöasteen, toimintasäteen ja muiden parametrien kannalta,” Volvo Trucksin sähköajoneuvoratkaisujen business manager Ebba Bergbom Wallin painottaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Meillä on jo käytössä 15 betoniautoksi varusteltua hybridikuorma-autoa, ja tässä projektissa pääsemme testaamaan täysin sähkökäyttöisiä ajoneuvoja. Yhdessä Volvo Trucksin kanssa otamme askeleen kohti ilmaston kannalta kestäviä kuljetuksia,” Peab-konserniin kuuluvan Swerock-yhtiön ryhmäpäällikkö Hans Orest kertoo.