Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kaupalle sinetti – Wihuri Oy ostaa RealMachineryn koko osakekannan.

Wihuri Oy on ostanut RealMachinery Oy:n koko osakekannan 12.11.2021. Yritysosto on osa vuonna 1901 perustetun suomalaisen perheyhtiön määrätietoista laajentumista konekaupassa. 
Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Wihuri on kansainvälinen monialakonserni, joka toimii neljällä toimialalla: pakkausteollisuudessa, päivittäistavaroiden tukkukaupassa, lentotoiminnassa sekä teknisessä kaupassa. Viime vuonna konsernissa työskenteli noin 5 200 työntekijää 30 maassa, ja sen liikevaihto oli 1,8 miljardia euroa.

RealMachinery toimii jatkossa Wihuri Oy Teknisen Kaupan toimialalla, jonka vahvuutena on konekauppa ympäristönhoidossa, maanrakennuksessa, maataloudessa sekä varastointi- ja logistiikkapalveluissa.

Vuonna 2010 perustettu RealMachinery Oy on valtakunnallinen täyden palvelun konetalo. Konetaloon kuuluu nostolaitteiden myyntiin erikoistunut RealLift Oy sekä varaosiin keskittyvä RealParts Oy ja konevuokraukseen erikoistunut RealRental Finland Oy. Konekonsernin liikevaihto oli viime vuonna 50 miljoonaa euroa. Yrityskaupan myötä Wihurin palvelukseen siirtyy noin 100 työntekijää.

Wihurin Tekninen Kauppa on laajentunut voimakkaasti viimeisen parin vuoden aikana. John Deere -edustus siirtyi Wihurille loppuvuodesta 2019, ja seuraavana vuonna yritys osti John Deere -edustuksen myös Virosta. Lisäksi maatalousvalikoimaa on kasvatettu maanviljelijöille suunnatuilla tarvikkeilla, kuten siemenillä ja lannoitteilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

RealMachineryn valikoimaan kuului aiemmin Bobcatin ja Doosanin rakennuskoneet, kunnes vuosi sitten Bobcatin edustus siirtyi Wihurille. Kaupan myötä molemmat merkit ovat jälleen saatavana saman liikkeen toimesta.

"RealMachineryn tuotteista ja palveluista koostuva ratkaisuvalikoima sopii Wihurille erittäin hyvin. Olemme vakuuttuneita henkilöstön osaamisesta ja kyvystä palvella asiakkaitamme sekä kasvattaa osuuttamme tässä markkinassa tulevaisuudessakin. Kaupan toteutuminen on meille merkittävä osa strategiaamme", sanoo Wihuri Oy Teknisen Kaupan toimialajohtaja Jonne Honkanen.

"On erittäin hienoa, että pitkään valmisteltu kauppa Wihurin kanssa toteutuu, ja pääsemme yhdessä suunnittelemaan tulevaisuuden askeleita. Tämä vahvistaa jatkossa asemaamme kaikkien edustamiemme tuotteiden markkinassa ja antaa meille eväät palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin", kertoo RealMachinery Oy:n toimitusjohtaja Matti Salminen.