Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kone-Ketoselle iso kauppa Valko-Venäjälle

Ruotsalaisen Vimekin ison konekauppa Valko-Venäjelle, oli merkittävä myös suomalaiselle metsäkonealan osaajalle. Vimekin toimittamissa harvestereissa on Keto Forest -hakkuupää ja kuutioiva mittalaite. Koneet toimitetaan kahden vuoden aikana.
Lauri Ketonen (vas.) ja Fredrik Lundberg sekä Keto Forst -hakkuupäällä varustettu Vimek 404T6 -harvesteri.
Lauri Ketonen (vas.) ja Fredrik Lundberg sekä Keto Forst -hakkuupäällä varustettu Vimek 404T6 -harvesteri. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsalainen Vimek teki 17 miljoonan euron metsäkonekaupan Valko-Venäjälle, jonka rahoitti Maailman Pankki. Ostaja on valtiollisten metsäalan yritysten yhteinen kauppayhtiö. Kauppaan kuuluu 126 harvennuksille tarkoitettua metsäkonetta, joista 74 on Vimek 404 T6 -harvestereita ja 52 Vimek 610 -ajokoneita. Harvestereissa on Keto Forst -hakkuupää ja kuutioiva mittalaite. Koneet toimitetaan kahden vuoden aikana.

Ruotsalainen Vimek on erikoistunut pieniin koneisiin, joilla korjataan halkaisijaltaan alle 30 cm puita. Keto Forestin hakkuupäällä varustetun Vimek 404 -harvesterin paino on reilut 4 tonnia ja kuormaimen ulottuvuus 4,6 metriä. Moottoriteho on 44 kW ja runko-ohjauksen sekä etupyörien yhteenlaskettu kääntökulma 80 astetta.

Kauppa kasvattaa Vimekin liikevaihtoa merkittävästi, sillä se vastaa yrityksen kolmen vuoden kokonaisvolyymia. Kone-Ketosen osuus kaupasta on noin 2 miljoonaa euroa.

Metsät ovat tärkeä luonnonvara Valko-Venäjällä. Merkittävä osa metsistä tuhoutui viime sodissa, ja ne kasvavat hitaasti kuivassa hiekkamaassa. Tällä hetkellä harvennusten tarve on suuri. Vimek on kooltaan riittävän suuri kone ja se on myös hinnaltaan edullinen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Vimek on terveellinen poikkeus valtavirrasta”, toteaa Kone-Ketosen toimitusjohtaja Lauri Ketonen. ”Yritys on keskittynyt tekemään pieniä koneita eikä vain suurentamaan mallistoaan vuodesta toiseen. Tuotekehitys vaatii pitkäjännitteisyyttä, esimerkiksi tehon kasvattaminen onnistuu kokoa kasvattamatta, kun käytetään keveitä ja lujia suurlujuusteräksiä", hän jatkaa.

”Kauppa kasvattaa Valko-Venäjän kiinnostavuutta kauppakumppanina” Toivottavasti se rohkaisee suomalaisia yrityksiä hakemaan ennakkoluulottomasti uusia vientimarkkinoita"; toteaa lähetystöneuvos Lauri Pullola ulkoministeriöstä.

Uolevi Oristo