Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Huddigilta maailman ensimmäinen hybridikaivurikuormaaja

Huddig on tuonut markkinoille Tigon hybridikaivurikuormaajan ja ensimmäinen kone on toimitettu asiakkaalle. Sitä voidaan käyttää kokonaan sähköllä tai fossiilittomana HVO 100:lla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 2015 lanseerattiin Tigon Technology -konsepti, jonka avulla Huddig-kaivurikuormaajat voivat toimia yksinomaan sähköllä, kokonaan dieselillä tai sekä sähkön että dieselin yhdistelmällä. Nyt ensimmäinen sähköhybridi on lähdössä Hudiksvallin tehtaalta asiakkaalle.

Akkupaketin sähkö riittää parhaimmillaan noin kahden tunnin työskentelyyn tai 20 kilometrin siirtoajoon. Akut voidaan ladata täyteen pikalaturin avulla noin tunnissa tai käyttää yön yli latausta. Latauksen riittää kolmivaiheinen joko 16A tai 32A CEE-liitin. Myös dieselmoottori lataa käydessään akkuja. Mikäli työtehtävän luonne mahdollistaa paikallaanolon, voidaan kone kytkeä verkkoon ja työskennellä sähköllä, vaikka koko päivän ajan.

Sähköiset ratkaisut mahdollistavat työskentelyn sisätiloissa tai vaikkapa asuinalueilla yöaikaan, jossa tulee välttää ylimääräistä melua. Muita etuja ovat alemmat polttoainekulut sekä pienemmät päästöt. Myös yhä useimmissa kilpailutuksissa vähäpäästöisemmällä koneella saa lisäpisteitä.

Huddig Tigon hybridin myynti alkaa ensimmäisenä kotimarkkinoilla Ruotsissa vielä tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.