Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Zetor piirsi Liettuan vaakunan pellolle - Näkyy avaruuteen asti

Zetor vietti 70. juhlavuottaan hyvin ainutlaatuisella tavalla Liettuassa, pyrkien rikkomaan maailmanennätyksen piirtämällä maan vaakunan 20 hehtaarin pellolle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Specagra, joka toimii Zetorin yksinomaisena jälleenmyyjänä Liettuassa, päätti järjestää todellisen näytöksen. Yritys juhlisti 70-vuotiasta Zetoria ja samalla Liettuan kansallispäivää piirtämällä 11 jalkapallokentän pinta-alaa vastaavan Liettuan vaakunan. Vaakunan ratsastaja on kansallissankari Kuningas Mindaugas, jonka kruunauksen vuosipäivää vuodelta 1253 vietetään Liettuassa juhlapyhän merkeissä.

Kuvan tekemiseen käytettiin täysin automaattiohjattua Zetor Crystal -traktoria ja hinattavaa UNIA Europa -ruiskua. Värinä oli valkoinen maali, jota yleensä käytetään esimerkiksi jalkapallokenttien valkoisten viivojen piirtämiseen. Maalin peittämä pinta-ala on yhteensä 6,02 hehtaaria.

Työssä käytetty traktori on italialaisen, autojen koreja muotoilevan ja erikoisautoja valmistavan Pininfarinan suunnittelema konseptimalli. Malli oli esillä myös viime vuoden Agritechnica-näyttelyssä, ja sai nyt ensiesittelynsä Liettuassa.

"Uskomme, että teoksella on mahdollisuus päästä Guinnessin ennätystenkirjaan. Jos maailmanennätys varmistuu, Liettua voittaa nykyisen ennätyksenhaltijan moninkertaisesti. Tämän hetkinen ennätys on Turkissa sijaitseva kuva, joka peittää 1,2 hehtaarin alueen", kertoo Specagran johtaja Renaldas Pelanis, joka toimi tapahtuman pääjärjestäjänä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tapahtuma herätti mielenkiintoa Liettuassa, sillä esitys veti puoleensa 1 500 vierailijaa.

"Liettualainen yhteistyökumppanimme on jo aiemmin todistanut kykynsä rikkoa maailmanennätyksiä. Vuonna 2014 Specagra päihitti onnistuneesti yksittäisen ajoneuvomerkin kokoontumisajon ennätyksen. Silloin yli 100 Zetor-traktoria kokoontui yhteen paikkaan", kertoo Zetorin yritysviestintäjohtaja Margaréta Víghová.