Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vahva traktorikysyntä näkyy Valtralla – AGCO investoi Suolahden tehtaisiin

Valtran perjantaina 29.1.2021 pidetyssä lehdistötilaisuudessa saatiin suomalaisittain hyviä uutisia. AGCO investoi Suolahden tehtaan toimintaan, jota palvelee myös äskettäin valmistunut uusi logistiikkakeskus.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuosi 2020 oli Valtralle kaiken kaikkiaan vahva koronasta huolimatta. ”Päättynyt vuosikymmen oli Valtralle kaikkien aikojen paras”, summaa Valtran toimitusjohtaja Jari Rautjärvi.

Pahimmat pilvet väistyivät Brexitin päältä, sillä vuodenvaihde oli Valtralle hyvä myös Englannin traktorimyynnin osalta. ”Englannin tilauskanta vuodelle 2021 on vahva”, kertoo myyntijohtaja Mikko Lehikoinen.

Suolahden tehdas profiloituu jatkossa yhä enemmän korkeamman teknologian traktoreihin, mikä on tietysti hyvä asia suomalaista korkean teknologian osaamista silmällä pitäen. Uuden A-sarjan valmistus siirtyy yksinkertaisemmasta päästä Kiinan tehtaalle. Jatkossa vain A-sarjan High Tech 4 -vaihteistolla varustettuja malleja valmistetaan Suolahdessa. Valtra perustelee muutosta sillä, että Suolahden kasvaneita valmistusmääriä halutaan varata isommille malleille.

ACGO näyttää myös uskovan Suolahden toimintaedellytyksiin. Vastikään valmistunut uusi logistiikkakeskus helpottaa monipuolistuvan traktorimalliston ja -valmistuksen palvelemisessa. Uusi keskus on noin 10 000 m2 ja 13 m korkea varasto, jossa käytetään muun muassa moderneja puoliautomaattisia kapeita trukkeja. Varaosavaraston ja traktorin kokoonpanossa tarvittavien komponenttien ohjaus on nyt integroitu täysin osaksi tehtaan toiminnanohjausjärjestelmää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kasvaneesta toimitusvolyymista kertoo myös maalaamoinvestointi. Volyymin ohella traktoreiden keskikoko kasvaa ja uudella maalaamolla pystytään joustavammin täyttämään nämä haasteet. Esikäsittely ja valmisteleva pesu ennen maalausta, itse maalausprosessi kahdessa kammiossa yhteensä neljällä robotilla sekä maalauksen jälkikäsittely ovat kaikki automatisoituja.

Valtran jälkimarkkinointijohtaja Jari Rautiaisen mukaan informaatioteknologian kehitys on huomattavasti nopeutunut koronaviruksen vaikutuksesta vuoden 2020 aikana.

”Valtralla on tuhansia traktoreita ympäri maailmaa jatkuvasti yhteydessä tehtaan tietokantaan, jolloin huoltoihin ja mahdollisiin korjauksiin voidaan varautua etukäteen koneen lähettämän datan perusteella”, Rautiainen kuvaa.

Paikalliselle Valtra-edustajalle voidaan antaa teknisen tiketin avulla täsmälliset toimintaohjeet ennakoidusti, jotta koneet voidaan pitää töissä. Informaatioteknologian koko ekosysteemi on Rautiaisen mukaan päätrendi koneiden kehityksessä seuraavina vuosina.