Uutta Claasin puimurimallistoon – Claas Trion saatavilla yhteensä 20 eri versiona puintikaudelle 2022

Claasin tuotekehitysosastolla aloitettiin vuonna 2012 uuden malliston kehittäminen asiakashaastatteluilla ja markkinatutkimuksilla. Nyt projekti on saatu päätökseen, kun uusi Trion-mallisto esiteltiin.
Claas Trion 500 -sarjan puimurin koneiston leveys on 142 cm, puintikoneisto perustuu viiteen kohlimeen ja APS-esipuintikelaan ja uuteen 600-milliseen puintikelaan.
Claas Trion 500 -sarjan puimurin koneiston leveys on 142 cm, puintikoneisto perustuu viiteen kohlimeen ja APS-esipuintikelaan ja uuteen 600-milliseen puintikelaan. Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Claas Trion -puimurimallisto koostuu kolmesta mallisarjasta, joita ovat Trion 500-, Trion 600- ja Trion 700 -sarjat. Mallistossa on pyritty monipuolisuuteen ja koneiston helppoon mukauttamiseen eri kasveille.

500-sarjan Trion-puimurit ovat kohlinpuimureita, kohlimia on viisi ja koneiston leveys on 1,42 metriä. 600-sarjan Trion on niin ikään kohlinpuimuri, mutta 1,7 m leveässä koneistossa on 6 kohlinta.

700-sarjan koneet ovat hybridipuimureita, mallit 710–730 on varustettu yhdellä puintisylinterillä, huippumalli Trion 750:ssä on kaksi puintisylinteriä. 700-sarjan APS Hybrid Roto Plus -koneistossa on uudistetun, aiempaa suuremman puintikelan lisäksi Claasin APS-esipuintikela ja olkikela puintisylinterin tai -sylintereiden lisäksi.

Puintikelojen konstruktio on sama kaikissa malleissa, 45-senttisen APS-esipuintikelan jälkeen irtipuintia jatkaa 60-senttinen puintikela. Puintikeloja seuraa olkikela. Kaikkien kolmen kelan varstasillat säätyvät synkronissa ohjaamosta poistumatta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viljasäiliön koko riippuu mallista, vaihdellen 8 kuutiosta 12 kuutioon. Tyhjennysnopeudet ovat mallista riippuen 90–130 litraa sekunnissa.

Trion-malleihin moottorit toimittaa Cummins, moottorit täyttävät tason 5 päästövaatimukset muun muassa urearuiskutuksen avulla. Pienemmissä malleissa käytetään 6,7-litraista moottoria, Trion 650-mallista ylöspäin moottorina on 8,9-litrainen Cummins.

Kaikki puimurimallit voidaan renkaiden lisäksi varustaa teloilla ja ne ovat myös saatavilla Montana-rinnepuimuriversiona.