Husqvarna tuo markkinoille uudet 50-kuutioiset ammattilaissahamallit

Husqvarna esitteli uuden sukupolven 50-kuutioiset 550 XP® Mark II ja 545 Mark II -moottorisahat, jotka ovat tarkoitettu metsätyön ammattilaisten käyttöön. Sahoissa on entistä parempi leikkuukapasiteetti, käsiteltävyys ja kestävyys. Molemmista malleista on saatavana myös lämpökahvoilla varustetut versiot.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

60 vuotta täyttävä Husqvarna tuo juhlavuotensa kunniaksi tänä vuonna markkinoille kaksi uutta 50 cm³:n moottorisahaa, joissa on täysin uusi muotoilu ja tekniikka. Ammattilaiskäyttöön tarkoitettujen Husqvarna 550 XP® Mark II ja 545 Mark II -moottorisahojen leikkuukapasiteetti soveltuu pienten ja keskikokoisten puiden sahaamiseen. Sahojen terälevy, teräketju ja moottori toimivat yhdessä siten, että sahatessa käytössä on optimaalinen kierrosluku.

”Kyseessä ei ole pelkästään uusi moottorisaha, vaan kokonainen uusi moottorisahasukupolvi, jonka kaikki tärkeät osat on uudistettu. Husqvarna 550 XP® Mark II -mallin erinomainen leikkuuteho on todennettu äärimmäisen kovissa testiolosuhteissa. Tämä takaa, että saha vastaa vaativien metsäalan ja puunhoidon ammattilaisten odotuksia. Koko 50-kuutioisten moottorisahojen segmentti on näin määritelty uudelle tasolle niin suorituskyvyn, kestävyyden kuin käsiteltävyydenkin osalta”, kertoo Husqvarnan metsätuotteista vastaava tuotejohtaja Gent Simmons.

Husqvarna markkinoi uusien sahamalliensa jäähdytyskapasiteetin olevan 13 prosenttia parempi kuin yrityksen aikaisemmissa samankokoisissa sahoissa. Jäähdytyskapasiteetin parannus on tehty optimoimalla ilmanvirtaus, lisäämällä jäähdytysripoja kriittisiin kohtiin sekä kehittämällä sahoihin eristävä lämpösuoja sylinterialueelle. Myös äänenvaimennusta on parannettu, ja kestävyyttä lisätty uusimalla ilmansuodatusta.

Uusissa 50 cm³ malleissa on huomioitu käyttäjän tarpeet. Sahoissa on ergonomisesti muotoillut kahvat, tasapainotetut rungot ja käsiteltävyys hiottu niin, että sahaa voi käyttää pidempään väsymättä. Molemmat mallit ovat saatavilla lämpökahvallisina verisoina. Sahat tulevat myyntiin myymälöihin maaliskuussa 2019 alkaen.