Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Luke tilastoi energiapuun kauppaa vuodelta 2015

Pystykauppojen karsitun rankapuun hinta laski Luonnonvarakeskuksen tiedotteen mukaan vuodesta 2014 26 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Hankintakaupoissa sen sijaan hinta nousi viidellä prosentilla. Luken tilastoimat keskimääräiset hinnat pystykaupoissa ovat 3,1 euroa kuutiolle ja hankintakaupoissa 24,8 euroa kuutiometrille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viime vuonna ostetusta energiapuusta karsitun rangan osuus oli hieman yli 50 %. Toiseksi yleisin energiapuulaji noin 33 % osuudella oli latvusmassa.

Tilastoidut hinnat eivät sisällä valtion tukea, jota myönnetään suurelle osalle korjatusta karsitusta rangasta ja kokopuusta. Energiapuun hinnat vaihtelevat alueesta riippuen, yksittäisissä kaupoissa hintavaihtelu on vieläkin suurempaa.

Vuonna 2015 tilastoiduista energiapuun kaupoista kaksi kolmasosaa oli pystykauppoja ja yksi kolmasosa hankintakauppoja. Lauha talvi ja öljyn hinnan lasku hiljensivät energiapuun kauppaa, Luonnonvarakeskukselta kerrotaan.

Energiapuun kauppaa on tilastoitu kaksi vuotta. Tilasto sisältää energiapuun raaka-aineiden hankintahinnat ja -määrätiedot yksityismetsistä. Luke julkaisee puun ostajilta kerätyt tiedot neljä kertaa vuodessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lämpö- ja voimalaitoksissa käytetyn hakkeen määrä on ollut tasaisessa kasvussa koko 2000-luvun. Vuosittainen kulutus on ollut viime aikoina noin 8 miljoonaa kiintokuutiometriä.