Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ford Transit Custom -mallisto uudistuu – malliston arkkitehtuuri on laitettu kokonaan uusiksi

Fordin tonniluokan malliston EcoBlue-dieselmallit ja ladattavat hybridit uudistuvat. Tarjolle tulee kattavasti erilaisia vaihtoehtoja ja uutta tekniikkaa sekä varusteita.
Ford Transit Custom -mallisto uudistuu kauttaaltaan vuoden 2023 kuluessa. Mallisto tulee olemaan kaikkien aikojen laajin käsittäen niin EcoBlue-dieselit, ladattavan hybridin ja täyssähköisen E-Transit Customin sekä laajan kattauksen erilaisia kokoonpanoja, korikokoja ja varustetasoja.
Ford Transit Custom -mallisto uudistuu kauttaaltaan vuoden 2023 kuluessa. Mallisto tulee olemaan kaikkien aikojen laajin käsittäen niin EcoBlue-dieselit, ladattavan hybridin ja täyssähköisen E-Transit Customin sekä laajan kattauksen erilaisia kokoonpanoja, korikokoja ja varustetasoja. Kuva: Valmistaja

Ford on julkistanut ensimmäiset tiedot tulevasta mallistouudistuksesta. Uusi Transit Custom -mallisto on Fordin kertoman mukaan kaikkien aikojen laajin. Mallistoon kuuluu täysin uusi Transit Custom Ladattava hybridi (PHEV). Ladattavan hybridin voimansiirto on samanlainen kuin Ford Kuga ladattavassa hybridissä. Mallissa yhdistyvät 2,5-litrainen Atkinson-moottori ja 11,8 kWh akku (käytettävissä oleva teho), ja sen sähköinen toimintamatka on enimmillään 57 km (EAER). Autoon on myös saatavana 2,3 kW tehoa työkaluille ja laitteille työmailla tuottava Ford ProPower Onboard -järjestelmä. Transit Customiin on saatavana myös uusimman sukupolven Ford EcoBlue -dieselmoottorit, joista on tarjolla tehovaihtoehdot 110 hv, 136 hv, 150 hv ja 170 hv.

Kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettuun malliin on saatavana valinnaisvarusteena pitoa parantava mekaaninen tasauspyörästön lukko. Lisäksi Transit Customiin esitellään kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto, jonka saa yhdistettynä uuteen nelivetojärjestelmään. Automaattivaihteisen auton maksimivetokyky on 2 500 kiloa.

Uusi ajoneuvoarkkitehtuuri

Transit Customin ajoneuvoarkkitehtuuri on pistetty uusiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa kuormatilan madallettua lattiakorkeutta, alle kahden metrin kokonaiskorkeutta ja takapään erillisjousitusta. Tarjolle tulee neljä korikokoa. Myös variantteja on neljä; umpipakettiauto, jatko-ohjaamomalli, kombi ja L-mallinen väliseinä. Varustetasoja tulee tarjolle peräti kuusi kappaletta. Suomen myyntimallisto vahvistetaan myöhemmin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Uuten Customiin tulee tarjolla nippu uusia käyttöä helpottavia ja monipuolistavia innovaatioita, kuten kallistuvan ohjauspyörä, joka toimii tablettitelineenä tai vaikka eväspöytänä.
Uuten Customiin tulee tarjolla nippu uusia käyttöä helpottavia ja monipuolistavia innovaatioita, kuten kallistuvan ohjauspyörä, joka toimii tablettitelineenä tai vaikka eväspöytänä. Kuva: Valmistaja

Kaikki seuraavan sukupolven Transit Customit on täysin integroitu Ford Pro -ohjelmistoalustaan ja liitettyihin palveluihin, mukaan lukien latausratkaisut, Ford Pro Telematics -järjestelmä ja FordPass Pro -sovellus ja FORDLiive-järjestelmä.

Täysin uudet Transit Customit valmistetaan uudessa Ford Otosan tehtaassa Turkissa. EcoBlue-voimalinjalla varustetun Transit Customin asiakastoimitukset alkavat vuoden 2023 puolivälissä, muita malleja on saatavana myöhemmin ensi vuoden aikana.