Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hyundai perääntyy myyntiaikeissaan - Maanrakennuskonevalmistus siirretään erilliseen tytäryhtiöön

Hyundain maanrakennuskoneiden jälleenmyyjien voimakas huolestuminen USA:ssa pakotti HHI:n johdon perumaan myyntipuheensa. Tässä vaiheessa Hyundain maanrakennuskoneliiketoiminnalle perustetaan oma tytäryhtiö ja toiminnan luvataan jatkuvan muuttumattomana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hyundai Heavy Industries (HHI) aikeet myydä telakkatoimintaan kuulumattomat liiketoiminta-alueensa sai USA:ssa Hyundain maanrakennuskoneiden jälleenmyyjät hermostumaan. Päällimmäisenä oli pelko siitä, että HHI:n maanrakennuskoneet ostaa sellainen taho, jolla on jo olemassa oleva jälleenmyyjäverkosto ja näin nykyiset edustajat joutuisivat pahimmillaan lopettamaan toimintansa.

Maanantaina Hyundain USA:n maaorganisaation johtaja M.S. Kang lähestyi jälleenmyyjiä rauhoittavalla kirjeellä. Siinä hän ilmoittaa että HHI perustaa Hyundai-maanrakennuskoneille ja haarukkatrukeille oman tytäryhtiön, joka jää HHI:n omistukseen. Kirjeessä myös vakuutetaan, että koneiden tuotekehitys tulee jatkumaan. Tytäryhtiön perustamisen pitäisi olla valmiina vuoden 2017 alkupuolella.

Mahdollisesti HHI:n perääntymisen taustalla on ollut pelko jälleenmyyjien siirtymisestä muiden merkkien alle, mikä olisi omiaan laskemaan liiketoiminnan arvoa mahdollisten ostajakandidaattien laskelmissa. USA on Hyundaille yksi tärkeimmistä markkina-alueista.