Hyundain pyöräalustaiset kaivukoneet päivittyvät A-sarjaan

Hyundai on viime vuosina ahkerasti päivittänyt maarakennuskoneitaan uuteen A-sarjaan. Tällä kertaa vuorossa ovat pyöräalustaiset kaivinkoneet.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hyundain uuteen pyöralustaisten kaivinkoneiden A-mallisarjaan kuuluu neljä konetta. Työpainot ovat noin 15–23 tonnia. Koneiden moottoreina toimii Cumminsin B4.5 ja B6.7, jotka täyttävät Stage 5-päästömääräykset ilman EGR-venttiiliä.

Koneiden kerrotaan olevan 8-11 % aiempaa mallisarjaa polttoainetehokkaampia. Asiaan vaikuttaa uusi pumpun elektroninen ohjausjärjestelmä. Samalla moottoritehot ovat kuitenkin kasvaneet.

Moottoreissa tapahtuneiden uudistusten lisäksi koko rakennetta on muutettu. Esimerkiksi HW140A ja HW160 malleissa kääntökehää on siirretty eteenpäin – tällä tavoitellaan parempaa kaivuvakautta. Myös peräylitys on pienentynyt. HW170ACR-mallim vastapaino 800 kiloa aiempaa painavampi.

Ohjaamon nousua on helpotettu lisäaskelmilla. Näkyvyyttä on parannettu suuremmilla ikkunoilla – asiaa helpottaa myös 360 asteen ylänäkymän muodostava kamerajärjestelmä. Etunäkyvyyttää parantaa ohuempi ohjauspylväs. Lisäksi saatavana on esteet tunnistava peruutustutka.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kahdeksan tuumaista kosketusnäyttöpaneelia voi hallita myös ohjausrullalla. Ajosuunta ei valita enää jalkapolkimella, vaan ohjaussauvan keinukytkimellä. Ajomukavuutta parantaa puomin jousitus.