Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Väderstad vahvistaa isolla yritysostolla jalansijaansa Yhdysvalloissa

Väderstad osti vastikään Wahpetonissa, Pohjois-Dakotassa sijaitsevan AGCO-AMITY JV LLC:n eli AAJV:n. Yritys integroidaan osaksi Väderstadin kansainvälistä yhtiöryhmää nimeltään Väderstad Inc.
Kuva: Tapio Vesterinen

AAJV on valmistanut vuodesta 2012 Wil-Rich, Wishek ja Concord tuotemerkkejä, joilla on Yhdysvalloissa noin 270 jälleenmyyjää. Väderstad saa yritysostolla oman tuotantolaitoksen USA:n maaperälle, sekä ostamansa valmistajan tuotesalkun ja innovaatiot.

Väderstad tähtää tiedotteen mukaan yritysostolla ensisijaisesti Pohjois-Amerikan markkinaosuutensa kasvattamiseen. AAJV on ollut AMITY:n ja ACGO:n yhteisomistuksessa vuodesta 2011. Työntekijöitä on 110 ja tuotantotilaa 30 000m3. Liikevaihto viime vuonna on ollut hiukan yli 25 miljoonaa euroa. AAJV:n valikoimassa on muokkaus- ja kylvökoneita, kuten kultivaattoreita, lautasmuokkaimia, työntövannaskylvökoneita, kiekkovannaskylvökoneita sekä siemensäiliövaunja, ns. Air Carteja.

Vuonna 2013 Väderstad otti täyden hallinnan kanadalaisesta Seed Hawkista, jossa he olivat osakkaana vuodesta 2006. Yhtiö valmistaa edelleen Seed Hawk kylvökoneita Pohjois-Amerikan markkinoille.

"Todennäköisesti jatkossa Tempo, Top Down ja Carrier koneita tullaan kokoamaan Wahpetonin tehtailla Amerikan markkinoille", kommentoi Väderstadin Suomen markkinoiden aluepäällikkö Sebastian Baarman.