Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Nokian CT -perävaunurenkaan kantavuus nousee – rengas kestää nyt suurempia kuormia ja korkeampia rengaspaineita

Konekoon kasvaessa voidaan myös kuljettaa aiempaa suurempia kuormia. Suuremmat massat vaativat myös renkailta enemmän ja tähän Nokian Renkaat on tuonut oman ratkaisunsa.
Kuva: Matti Immonen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tehokkuusvaatimukset kasvavat myös maataloudessa ja koneurakoinnissa. Konekoot kasvavat ja traktorilla pystytään vetämään aiempaa suurempia perävaunuja. Jotta maksimikantavuudet voidaan hyödyntää, pitää alla olla asianmukaiset renkaat.

Nokian Renkaiden vaativille alustoille ja raskaille kuormille suunniteltu CT-maatalousperävaunurenkaan suosittu 600/R55-26.5-koko on saanut päivityksen. Vuonna 2014 ensiesitelty teräsvyörakenteinen rengas kestää nyt suurempia kuormia ja korkeampia rengaspaineita.

“Suurimmalla rengaspaineella uusi versio voi kantaa jopa 6,5 tonnia 65 km/h huippunopeudella. 50 km/h nopeudella kantavuus on jo 7,9 tonnia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tandem -akselinen perävaunu voi kantaa jopa kaksi kuutiota enemmän maata tai hiekkaa,” Nokian Raskaat Renkaat Oy:n tuotepäällikkö Tero Saari kertoo.

Vanhan version korvaava uusi 600/55R26.5-koon Nokian CT -rengas auttaa tekemään päivittäisestä työstä entistä tuottavampaa – ja se osoittaa, kuinka rengasteknologia mahdollistaa koneiden täyden potentiaalin hyödyntämisen. ”Kyky kuljettaa raskaita kuormia turvallisesti, mukavasti ja taloudellisesti on Nokian CT -renkaan perusajatus”, Saari korostaa.