Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Voitto Suomeen moottorisahauksen PM-kilpailusta

Norjan Lillehammerissa kisattiin moottorisahauksen Pohjoismaiden mestaruudesta 21.–22.7.2017. Jukka Perämäki nappasi henkilökohtaisen kisan voiton. Myös junioriluokassa nähtiin lupaavia suomalaisotteita.
Suomen joukkueen Norjassa muodostivat Suomenmestari Jarmo Laatikainen (ylh. vas), joukkueenjohtaja Ari Rautio, tekninen avustaja Jukka Peltonen, alarivin Juho Tähkänen, Jukka Perämäki ja Juho Paananen.
Suomen joukkueen Norjassa muodostivat Suomenmestari Jarmo Laatikainen (ylh. vas), joukkueenjohtaja Ari Rautio, tekninen avustaja Jukka Peltonen, alarivin Juho Tähkänen, Jukka Perämäki ja Juho Paananen. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomen joukkueen muodostivat SM-kilpailujen mitalikolmikko, eli Jarmo Laatikainen, Juho Paananen ja Jukka Perämäki. Junioriluokassa oli mukana Juho Tähkänen. Kilpailuihin osallistuivat Pohjoismaiden lisäksi myös joukkueet Saksasta, Itävallasta, Italiasta ja Hollannista. Mukana olivat myös naisjoukkueet Norjasta ja Ruotsista.

Kisa koostui virallisista lajeista eli puun tarkkuuskaadosta, ketjunvaihdosta, alta-päältäsahauksesta, tarkkuuskatkaisusta ja karsinnasta. Kaato toteutettiin nyt kisoissa laserkaatona, eli lyhyen tumpin kaadon jälkeen osumatarkkuus kauempana olevaan merkkikeppiin mitattiin lasersäteen avulla. Tarkkuuskatkaisussa Juho Paananen ja Jukka Perämäki tekivät hyvät tulokset, mutta Jarmo Laatikaisella toisella pöllillä ketju raapaisi vaneria, mikä pudotti myös Suomen joukkuepisteitä. Norjalla ja Ruotsillakin oli tullut virheitä, ja Norjan kanssa oltiin ennen oksien karsintaa pisteissä lähekkäin.

Lopulliset sijoituksen ratkaistiin karsinnassa. Siinä Jukka Perämäki teki virheettömän karsinnan ja henkilökohtaisen kisan PM-kulta ratkesi hänen hyväkseen, kun Ole Kvesethiltä jäi yksi oksan tynkä. Koska muilla suomalaisilla tuli virheitä, ne pudottivat Suomen joukkuekilpailun hopealle. Norja voitti kultaa Ruotsin jäädessä pronssille. Juho Tähkänen oli juniorisarjassa toinen mikä on hyvä sijoitus kansainvälisien kilpailujen ensikertalaiselle.

PM-kilpailun ulkopuolisista kilpailijoista Saksan Marco Trabert ja Itävallan Harald Umgeher sijoittuivat Perämäen edelle. Tosin Trabert vain kaksi pistettä parempana (1678) ja Umgeher tasapistein Perämäen kanssa (1676).Joukkuekilpailussa Saksa oli ykkönen ja Itävalta kakkonen. Ulkopuolisille kilpailijoille kilpailut olivat esikisat ensivuoden MM-kilpailuille, jotka järjestetään Lillehammerissa 2018.