Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suzuki Vitara uudistuu

Suzuki Vitara saavuttaa 30 vuoden iän, minkä kunniaksi sitä myös uudistetaan. Jatkossa konepellin alla on Boosterjet-turbomoottori ja valmistajan mukaan luokkansa täydellisin turvavarustus. Lisäksi Vitaran ulkonäköä ja sisustusta on hiottu.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tärkein muutos on siirtyminen kokonaan turbotekniikkaan bensiinimoottoreissa. Vitaran perusmoottorina ollut vapaasti hengittävä 1,6-litrainen korvataan vähemmän kuluttavalla ja puhtaammalla 1,0-litraisella Boosterjet-turbomoottorilla. Sen suurin teho on 82 kW (112 hv) ja suurin vääntömomentti 170 Nm. Suurin teho putoaa, mutta vääntömomentti kasvaa ja on käytettävissä laajalla käyntinopeusalueella. Toisena moottorina jatkaa nykyisen Vitaran S-mallissa ollut 1,4-litrainen 103 kilowatin tehoinen Boosterjet-turbomoottori. Suomeen Vitaraa tuodaan vain nelivetoisena ja valittavana on joko manuaali- tai automaattivaihteisto.

Uudistuksen myötä varustetasoa on kohennettu. Erityisesti huomiota on kiinnitetty turvavarusteluun. Vitarassa on vakiona mm. aktiivinen kaistavahti, kaistanvaihtoavustin, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus ja törmäyksenestoavustimessa on jalankulkijoiden tunnistusominaisuus.

Tarkemmat tiedot Suzuki Vitaran varusteista ja hinnoista julkaistaan syyskuuhun mennessä. Ensimmäiset uudistuneet Vitarat saapuvat Suomeen syys-lokakuussa.